Фирма на брата на скандалния бивш депутат от ГЕРБ Живко Мартинов – Суджука и на не по-малко скандалния

местен бизнесмен Валентин Иванов – Цуци е успяла да си поднови разрешителни за строеж на самия бряг в понто-сарматските степи на Калиакра. Подписът е сложен точно десет дни преди да избухне бомбата със заповедта на МОСВ за обявяване на защитената зона това лято.

Това става ясно от отговор на РДНСК на сигнал, подаден от екологична организация, че разрешителните за строеж на ваканционно селище на фирмата „Калиакра Инвест“ са издадени без ОВОС.

Архитектът на община Каварна Камен Жейнов (на снимката от профила му във Facebook) е презаверил три разрешителни за строеж на 11 юли 2017. На 21 юли Нено Димов подписа временна заповед за обявяване на защитената зона. Така на Калиакра вече е забранено да се строи, но не и за ортаците на Суджука. В  заповедта е предвидено изключение за съществуващи разрешителни за строеж.

 

До 2014 г. Живко Мартинов е бил съсобственик във „Калиакра Инвест“, която държи трите най-апетитни терена до самия резерват „Калиакра“, за които са издадени незаконните разрешения, показа разследване на Биволъ. След това той е прехвърлил дела си на брат си.

Очаквайте подробности

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Включете се с еднократен данък или станете един от нашите редовни, месечни данъкоплатци