Шефовете на сочената за най-могъща българска „организирана престъпна група“ ТИМ не обичат публичността. Те демонстрират дискретно финансовата си мощ на луксозна яхта, но не се доближават на разстояние, от което обективите на папараците могат да фиксират разпускащите на яхтата лица.

Почти нищо не се знае и за тяхната луксозна база в софийския квартал Бояна. Това е по-скоро закономерно, защото за техния имот от 9 декара на улица „Васил Чекеларов“, на който е построена сграда с РЗП 951 кв.м липсват всякакви данни за собственост в имотния регистър. Подобен е случаят с много имоти и сгради в този елитен квартал. Съсед на тимаджиите е например Кеворк Кеворкян, но това няма как да го научите от официалните публични регистри, които по една или друга причина гарантират дискретност на избрани обитатели в Бояна.

Излиза, че Комисията „Кушлев“ ще бъде твърде затруднена, ако се стигне до гражданска конфискация на имотите на тимаджии, които американският посланик Джеймс Пардю обвинява в секретен доклад в „широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили“.

Capture_decran_2012-01-03_a_14.21.25

Capture_decran_2012-01-03_a_21.43.12

Снимките, които виждате по-долу са споделени във Facebook. На тях се виждат детайли от екстериора и интериора на имението.

Приемната на Иво Каменов, който обитава там, е аранжирана с модерни черни и бели дивани, очевидна препратка към будистката дихотомия „Инг и Янг“. Това се вписва в източната философия на бойните изкуства, чийто страстен почитател е Каменов. Той има черен колан по карате в стил „киокушин“, както можете да се уверите от видеото. На него Каменов наставлява другите черни колани, като особено елегантно демонстрира удара „уширо гери“ (6:30 минута от записа).

 

За страстта на собственика към традициите на Изтока говорят и други елементи: самурайска униформа в цял ръст, златна самурайска маска и малки скулптурни пластики във витрини с характерна извивка на японски меч.

На този „дзен“ фон се кипрят кичозни крeсла и диванче с позлати в стил „Луи XV“ дубайски стил, които говорят единствено за неоперабилен парвенюшки вкус.

Кичозни елементи има и в екстериора. Парадният вход, от който се открива гледка към внушителния тимаджийски автопарк, е защитен със стъклено-желязна конструкция, опираща се на… мраморни гръцки колони с капител.

Като цяло обаче архитектурата на бившия профсъюзния дом, превърнат в луксозно имение с басейн и футболен терен, не позволява волни импровизации в стил мутробарок и е запазена строгата казармена линия, която се връзва с военния дух на организацията на бившите тюлени от поделението „Тихина“.

* Емблемата на ТИМ и застрахователното дружество Армеец е троянски кон, а девизът е „Храбро, твърдо, почтено!“


Agrandir le plan

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.


Widget not in any sidebars