Българската “групировка на организираната престъпност ТИМ” охранява Шварценегер в България

by Екип на Биволъ

boyko-arnold

Актьорът и бивш политик Арнолд Шварценегер, който е на снимки в София е охраняван от гардове на фирма свързана с ТИМ. На фотоси от посрещането на аерогара София, публикувани в българските медии, ясно се вижда джипът с номер С4401XA, регистриран на фирма на варненската групировка. Твърди се, че джипът е брониран до степен 7b, което е рядкост в България.

На друга снимка плътно до Шварценегер стои кикбоксьорът Тодор Тодоров, състезател на СК “ТИМ” и гард във фирмата “Сарк груп”, основана през 2004 г. от Красимир Александров, бивш шеф на охраната на боса Марин Митев. Сега “Сарк груп” е собственост на Росен Няголов, бивш отговорник в ТИМ-СОТ.

ЕООД-то явно печели добре от охранителна дейност, защото през 2007-ма е дало 1,4 милиона лева кредит на свързания с ТИМ Холдинг Варна и още 1,2 милиона на Св.св. Константин и Елена холдинг при лихва от 1% месечно. Това е записано в публичните отчети на двете дружества.

Охранителната дейност на варненската групировка е разпределена в няколко фирми, като най-известната е ТИМ ЕООД. Тя предлага VIP услуги на територията на България и в чужбина, става ясно от уеб страницата tim.bg.

Освен охранителни услуги, ТИМ предлага и обучение за гардове в “ТИМ Секюрити Академи” във Варна, която разполага със свое стрелбище. Там тренират гардовете на “Сарк груп”.

Вчера в медиите излезе новината, че на същото стрелбище “Комбат” се е самопрострелял смъртоносно млад мъж на 25 г.

От офиса на студио Ню Бояна не отговориха на запитване на Биволъ коя точно е фирмата, наета за охрана на звездите, пристигнали в София за снимките на филма Непобедимите и по-конкретно на Арнолд Шварценегер.

В дипломатически доклад от София адресиран до Държавния департамент и до ЦРУ от посланик Джеймс Пардю през 2005 г. групировката ТИМ, която сега охранява бившия губернатор на щата Калифорния, е определена като “групировка на организираната престъпност”. “ТИМ се занимава с широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили” – пише още Пардю. Според него “ТИМ и дъщерната им бизнес империя са една от най-големите и сериозни икономически грижи на България”.

Източник: http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parA

Вчера премиерът на България Бойко Борисов, който е бивш състезател по карате, се срещна с Арнолд Шварценегер в студиото Ню Бояна и двамата позираха за медиите. Борисов дори получил покана от Шварценегер да се включи във филма, в който играят още Силвестър Сталоун, Чък Норис,  Брус Уилис,  Жан Клод Ван Дам и Джейсyн Стейтъм. Светските медии съобщиха, че премиерът вечерял с цялата компания “на тайно място”.

Борисов също е считан за фигура на организираната престъпност, пише в секретен американски дипломатически доклад от София. В документа изготвен от няколко дипломатически съветници по сигурността и подписан от посланик Байърли се твърди, че “oбвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения.”.

До този момент няма потвърдена информация какво означава абревиатурата SIMO, която се появява единствено в този документ свързан с България.

“Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.” – пише още в доклада.

Източник: http://wikileaks.org/cable/2006/05/06SOFIA647.html

В друга грама посланикът на САЩ нарича Борисов

Бабаит, изтупан в Армани

Бойко Борисов и шефа на ТИМ Иво Каменов са свързани чрез незаконен бизнес, сочат фирмените и полицейските регистри. Борисов е продал на Каменов своя дял във фирмата “Тео Интернационал”, след като антимафиоти разбиват нейна фабрика за незаконно производство на цигари в Крайморие.

teo_bbteo_cigariteo_tim

Разследването на “Биволъ” по случая се сдоби с оперативна информация, че именно ТИМ са организирали впоследствие фиктивен износ на оборудването на нелегалната фабрика извън страната. По документи ливанският кораб Jevo 3 е бил натоварен с машините и е напуснал порт Бургас. Реално машините са заминали в палети за Варна и са били монтирани да работят нелегално да друго място.

От идването си на власт Борисов старателно избягва да коментира ТИМ и скандалната сделка за крайбрежната алея във Варна. Групировката иска да застрои т.н. “Алея първа”, държавна земя продадена в нарушение на закона при предишното правителство. В началото на 2010 г. кандидатът за президент Росен Плевналиев – бивш шеф на регионалното министерство – разреши строежите на ТИМ, въпреки протестите на екологични и граждански организации.

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

Вижте също / Read Also