Овцата на Зорка Първанова – опитомен архар?

by Екип на Биволъ

arhar

Днес президентът Първанов с агентурен псевдоним от ДС “Гоце” се самопровъзгласи за първия човек опитомил вълк.

“В своята хилядолетна история човечеството не е успяло да опитоми вълк. Аз съм събрал вълк и каракачанска овчарка на едно място. Това е уникалното в случая“, заяви Първанов по bTV.

Науката все още е на мнение, че вълкът е първото животно опитомено от човечеството и е родоначалник на подвида на кучетата. Очаква се след откровенията на президента този възглед да бъде актуализиран.

Рога и Копита научи от доверени източници, имащи достъп до бестиариума в Бояна, че Първанов не е единственият благодетел на човечеството на това поприще.

Съпругата му Зорка от две години отглежда овцеподобно животно, което всъщност е опитомен див женски архар. 

Младата женска архарка е заловена в Нуратинския резерват в Узбекистан, след като Първанов неуспешно стрелял по мъжки екземпляр. Като дар от узбекските другари, тя е пренесена с президентския самолет до България и живее под строга охрана на НСО в питомника в Бояна.

Животното се чувства отлично под грижите на Зорка, скоро ще навърши репродуктивна възраст и ще бъде регистрирано като обикновена овца, научи още Рога и Копита.

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .