arhar

Днес президентът Първанов с агентурен псевдоним от ДС „Гоце“ се самопровъзгласи за първия човек опитомил вълк.

„В своята хилядолетна история човечеството не е успяло да опитоми вълк. Аз съм събрал вълк и каракачанска овчарка на едно място. Това е уникалното в случая“, заяви Първанов по bTV.

Науката все още е на мнение, че вълкът е първото животно опитомено от човечеството и е родоначалник на подвида на кучетата. Очаква се след откровенията на президента този възглед да бъде актуализиран.

Рога и Копита научи от доверени източници, имащи достъп до бестиариума в Бояна, че Първанов не е единственият благодетел на човечеството на това поприще.

Съпругата му Зорка от две години отглежда овцеподобно животно, което всъщност е опитомен див женски архар. 

Младата женска архарка е заловена в Нуратинския резерват в Узбекистан, след като Първанов неуспешно стрелял по мъжки екземпляр. Като дар от узбекските другари, тя е пренесена с президентския самолет до България и живее под строга охрана на НСО в питомника в Бояна.

Животното се чувства отлично под грижите на Зорка, скоро ще навърши репродуктивна възраст и ще бъде регистрирано като обикновена овца, научи още Рога и Копита.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Включете се с еднократен данък или станете един от нашите редовни, месечни данъкоплатци