diankov

17 януари 2012 г. – Биволъ: Фискалният резерв е остърган. Правителството провежда консултации с чужди банки за голям външен заем, най-вероятно чрез еврооблигации.

18 януари 2012 г. Симеон Дянков: „Абсолютна измишльотина.“ – с тези думи финансовият министър Симеон Дянков отрече информацията на Биволъ от 17 януари

10 март 2012 г. Бойко Борисов: Фискалният резерв е изхарчен за пенсии.

22 март 2012 г. Симеон Дянков: В интервю за БНТ министър Дянков обясни, че вече подготвя сделка с еврооблигации за погасяване на част от външния дълг.

Биволъ ще продължи да следи темата, въпреки, че специалност на сайта не са обществените финанси, а корупцията, злоупотребите на властта и преплитането на власт и мафия. 

Публикувахме информацията за преговори за заем, защото дойде от неочакван и незаинтересован източник и успяхме да я потвърдим по друг канал. Властта побърза да се подиграе с журналистическата ни обективност. Днес е очевидно кой е бил прав.

Остава обаче още една част, за да се намести мозайката. Интересно е при какви условия България ще вземе еврооблигационния заем и дали няма да се стигне до ситуацията, за която писахме на 17 януари: дават ни заем, но срещу участие в европейския спасителен фонд.

Ако това се случи, ще имаме моралното право да наречем министър Дянков „Абсолютен лъжец“, а засега го считаме за относителен такъв.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.


Widget not in any sidebars