Право на отговор от “Лукойл България”

by Екип на Биволъ

ДО

Г-н АТАНАС ЧОБАНОВ

Главен редактор на Биволъ.бг

Уважаеми господин Чобанов,

В публикуван от Вашия уебсайт материал под заглавие „ДжиПиГейт: Гранд корупция с еврофондове и обществени поръчки през консултантски фирми” се твърди, че компанията „Джи Пи Груп” е „свързвана с шефа на „Лукойл” Валентин Златев”. Същото твърдение вече втори ден се повтаря с повод и без повод от „Биволъ” в социалните мрежи. Същевременно, като доказателство в подкрепа на това твърдение се посочва, че на адреса, на който е регистрирана „Джи Пи Груп”, се намирало „седалището на пенсионноосигурителното дружество на „Лукойл“.

За Ваша информация, визираното пенсионноосигурително дружество не съществува от 2009 г., а и е пребивавало на този адрес около година. Въпросната сграда няма нищо общо с групата ЛУКОЙЛ поне от 10 години. Г-н Валентин Златев категорично заявява, че няма нищо общо нито със собствеността, нито с бизнеса на „Джи Пи Груп”. Тя е една от стотиците фирми, банки, застрахователни дружества, производители и доставчици от всякакви браншове, контрагенти на компаниите от Групата ЛУКОЙЛ у нас. Според корпоративните правила, изпълнители и партньори по големи проекти се избират чрез тръжни процедури и обикновено са сред предлагащите най-високо качество на изпълнението в своя бранш. Ако това е основанието дадена компания да бъде „свързвана” с генералния директор на дружеството, то със същото основание можете да посочите за „свързвани” с него десетки водещи български, европейски и световни компании, които извън договорните си отношения с дружеството развиват успешен бизнес в цяла Европа и по света.

С убеждението, че като медия, афишираща дълбоката си привързаност към истината, не бихте си позволили да сте източник и разпространител на фалшиви новини, очакваме да публикувате настоящото писмо и да преустановите разпространението на неверни манипулативни твърдения и недоказани слухове. Обратното би поставило под съмнение Вашата обективност и би ни принудило да търсим защита на правата си по всички възможни начини.


Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да подкрепите Биволъ с малка сума. Въведете желаната сума в полето и реквизитите на Вашата банкова карта или използвайте бутона Apple Pay/G-Pay от Вашия мобилен телефон Плащането се извършва през системата Stripe и Биволъ не съхранява номера на Вашата карта.:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below
Или станете наш редовен спомоществовател с „Данъкъ Биволъ“

София, 14.09.2018 г. Пресслужба на „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Включете се с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК (през PayPal, банкова карта, Epay/банков превод), или станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ (през PayPal или банкова карта), или със СМС от България или чужбина

Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also