Ирен си отиде. Ирен беше един от жалоните на смисъла да продължаваме по пътя на илюзията си, че Доброто все пак ще победи в България! Предаването й „Клуб на журналиста“ беше една от последните трибуни на свободното слово в обществените медии. Ирен даваше гласност неизменно на всички цензурирани другаде теми. Тя създаде и Мрежата „Свободно слово“ – убежище за нормалност в блатото на цензурата и страха, в което се потопи България – най-несвободната държава в ЕС и в региона.

Сякаш, за да потвърди този факт, ръководството на БНР заличи страницата на „Клубът на журналистите“. Архивът на предаванията е неоткриваем. Предаване, което спечели наградата на Асоциацията на Европейските Журналисти за цялостен принос за свободата на словото за 2012 г. Ня#КОЙ иска да изличи и спомена за него.

Но ние помним. И няма да забравим. Защото всички имаме нужда от Ирен сега и осъзнаваме непредолимата й липса тежко и болезнено. Достойнството и честта са рубежа на нашия живот и Ирен ги отстоя във Времето.

Праведните не се разпадат в ада на небитието а застават до Твореца. Вече имаме един от най-верните в битката за справедливост там. Клубът и Мрежата трябва да ги има, а предаването продължава от горе и вече ще се слуша в ефира на всички измерения.

Последно сбогом, Ирен и ни очаквай там, където сме сигурни, че ще се видим отново. В „Клубът на журналистите“.

Поклонението ще бъде утре, в храм Покров Богородичен, зад МВР болница, от 16ч.