Кметът на Царево и вредата от обжалването на заповедта за залива Корал

Кметът на Царево – Георги Лапчев /многомандатник ГЕРБ-ераст/ щял да обжалва заповедта за еко-защитата на залива Корал, става ясно от репортаж на БНР
Най-същественият мотив за обжалването на заповедта посочва кметът Георги Лапчев:
“Основният мотив е, че тя е противоконституционна, защото се създава граница и прави недостъпна Община Царево по море за малкия клас плавателни съдове. Коридорът на плаване е 500 м.”
Чудим се на какво са способни човешките НЕ, но ГЕРБ-ерастките кметове и марионетки в своето лицемерие, лъжи и политическа низост.
Именно Георги Лапчев с нокти и зъби отстояваше в процедурите по обсъждане на предложението и режимите на защита да БЪДЕ въведена ТОТАЛНА ЗАБРАНА ЗА ВСЯКАКВИ ПЛАВАТЕЛНИ СЪДОВЕ, ЛОДКИ, ДОРИ НАДУВАЕМИ ТАКИВА, ЧЕ ДОРИ И ДЮШЕЦИ!!
Тази безумна идея бе предложена от Морска администрация лично по настояване на ГЕРБ-ерския кадър кап. Живко Петров, незнайно защо възстановен на поста си от #ПП.
Кметът на Царево бе нейният най-голям застъпник и заедно с МА наложиха клаузата да влезе в окончателния вариант на експертното мнение. Всички аргументи на Сдружението ДА ЗАПАЗИМ КОРАЛ !!!, че подобна рестрикция е ненужна, неестествена и създаваща обществено напрежение, бяха отхвърлени от участниците в обсъждането и кметът Лапчев се наложи!
Част от аргументите на вносителите бяха, че ако идеите на МА и Лапчев влязат, то те могат да бъдат и атакуеми. В оригиналното предложение на Сдружението ставаше дума главно за бракониерските РК-та и моторни катери, за незаконните джетове и големите плавателни съдове и моторни лодки над определени размери.
Всичко останало можеше да се движи, вкл. и ветроходни съдове или дори малки моторни лодки. Слава Богу подобна пълна забрана за плаване, риболов и дори каране на кану например, не залегна в Заповедта на МОСВ!
И сега точно тоя дето настояваше за забрана даже на водните колела тръгнал да реве фалшиво, че заповедта щяла да му “затвори пътя по море”:(( Това е повече от висша форма на цинизъм и политическа арогантност и се нарича Падение!
Ами нали баш ти бе, аланкоолу, настояваше и убеждаваше експертите в РИОСВ, че Община Царево иска ТОТАЛНА ЗАБРАНА ЗА ВСИЧКО КОЕТО ПРЕДСТАВЛЯВА ПЛАВАТЕЛЕН СЪД В ЗАЛИВА! Протоколите от обсъждането, както и предложението и всички прилежащи документи се пазят в РИОСВ-Бургас и всеки може да се запознае с тях по желание, за да види вопиющ пример на политическо лицемерие и безнравственост!
Значи от една страна като кмет налагаш мерки, които после самият ти, пак като кмет, използваш, за да събаряш Заповедта за защита на териториални води! А подобна Заповед и въобще активност, са изцяло според изискванията на ЕС към всички страни-членки и България е отново фатално закъсняла със защитата на морските си територии /както винаги/!
Ето защо подобни политици и управляващи, като тоя любимец на #Буда, са фатално вредни за страната и обществото ни!
Да не забравяме, че Лапчев е верен продължител на делото на предшественика си Петко Арнаудов /Агент Иванов на ДС/ от БКП/БСП/, който впрегна ресурсите на Община Царево и издейства съдебна отмяна въобще за съществуването на Природен Парк Странджа, заради алчни олигархични строителни интереси! Тогава се породи за пръв път и Протестът на “Орлов мост” и това корупционно съдебно решение беше ексклузивно отменено от Парламента.
Та ето това е генезисът и същността на кметовете на Община Царево от десетилетия – неизменно обслужващи нечии частни интереси, но не и националните, камо ли конституционните

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

При проблеми пишете на support [at] bivol [dot] bg

Вижте също / Read Also