Приятно ми е, отричам да съм нестинарка!

Ами, не. Не мога да го мисля по този начин. Опитвал съм се, но няма да успея, та ако ще и още векове наред да се пробвам. Не ми е ясно как може да си подмолно същество, което да се радва да го набива на другите без вазелин, дори и да не им харесва.

Госпожа Ангелакова явно се справя отлично. След всички „красоти“, които сътвори в полза на българския туризъм (само да припомня, че имаше нестинарска жарава от балатум, средновековни жители с дънки и още какво ли не) сега министърката на туризма е дала не по-малко от 10 000 долара за лобизъм.

От ведомството отричат, но така или иначе това е „Параграф 22“, че защо и не „222“, тъй като Министерството на правосъдието на САЩ е публикувало официални данни, които свързват Министерството на туризма в България с едни схеми с две фирми и десетки лобистки интереси.

Знаете ли защо не мога да го мисля по този начин? Защото гражданинът на правова държава (независимо дали е гражданин или селянин) е личност, която се труди, плаща данъци и чрез това издържа държавата, в която живее. Нарича се обществен договор и не съм го измислил аз, а Русо, който е бил десетки пъти по-умен от мен.

И леля министърка отива някъде на „командировка“ (разбирай екскурзия), дава пари за незнайно какви дейности на американски фирми, след това категорично отрича да го е направила, а ние си плащаме данта, спазвайки обществения договор. Всъщност, какво лошо има в това? Преди епохата на Просвещението всички идиоти, които са живели под хомот и не са се родили със сребърна лъжичка, са постъпвали точно така. Плащали са, без да им казва някой за какво отиват парите им.

Ето, ние поне знаем за какво министър Ангелакова е изхарчила част от нашите данъци. Министерството на туризма твърди, че не е така, но нека се доверим на Министерството на правосъдието на САЩ че, макар и да мразя империите, имам доверие на институциите им. Министър Ангелакова е свършила поредното безумие в звездната си политическа кариера и е отнесла няколко десетки хиляди лева за абсолютно безсмислена дивотия, която най-вероятно на политически коректен език би била артикулирана като „туристически пиар“, но реално си е едното нищо.

Преди трийсетина години нямаше да знаем за какво еди кой си министър е изхабил парите ни, но това не променя парадигмата ни най-малко. А тя е свързана с манталитета, насложен няколко десетилетия преди тия трийсетина години.

Грозната истина е, че ние позволяваме да ни го набиват без вазелин даже и когато не сме принудени да го правим. Това министър да харчи държавни пари за деятелности, без да е ясно какви са, да лъже най-откровено, че не го е направил и ние да не сме го измъкнали за ушите от Министерски съвет, е изключително показателно за какъв народ става въпрос.

Пикая на тия десетина хиляди долара, които министър Ангелакова е „усвоила“ покрай американските си активности. Въпросът е принципен. Ние научихме държавните си… нека не използвам думата, която значи да имаш нездраво сексуално влечение към същия пол, че ме блокират постоянно… мъже и жени да пикаят върху ни. Точно така. Сърдете се за кофти изказа, няма проблем. Но вижте реалността. Това правят с нас. Грозната истина е, че ние нямаме никаква представа за какво госпожата министър е изхарчила тези пари. Грозната истина е, че ние не знаем господата и госпожите държавни мъже за какво харчат огромната част от данъците ни.

Това не е обществен договор. Това е помийна яма и ние си заслужаваме да сме в нея, защото сме склонили главици, та сабята да не ги реже. И да, не мога да го мисля по този начин, съжалявам.

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

При проблеми пишете на support [at] bivol [dot] bg

Latest posts by Стоян Николов - Торлака (see all)

Вижте също / Read Also