“Бойко” натиска зверски заради “Цветан”

#Яневагейт: С1, Е8 "Опраскването" - Пълна версия
by Екип на Биволъ

От последния запис от първия сезон на “Яневагейт” става ясно и какви са според Владимира Янева мотивите за нейната зла участ. Става дума за “Цветан”. Най-вероятно това е същият “Цецо”, който “натиска яко”, както стана известно от по-рано публикуван запис.

РЧ: Добре де, защо, аз това не разбирам, може ли така да ти пише и да ти праща сигнали и…
ВЯ: Не знам… не мога да ти кажа, не знам.
РЧ: Добре, той какъв мотив има да е толкова зверски настроен?
ВЯ: Бойко ли?
РЧ: Да.
ВЯ: Единият мотив е заради Цветан.
РЧ: А да, ти ми го каза.
РЧ: Хубаво, но има възможни и невъзможни неща.
ВЯ: Аз мисля, че имам функционален имунитет.

Така приключва първият запис, получен в платформата Балканлийкс, който Биволъ публикува на части, а сега обнародва във вида, в който е получен. Става дума за wav файл с размер 126 мегабайта, с продължителност на записа 12 мин. 30 сек., в стерео формат със CD качество (44,1 khz).

От метаданните се разбира, че файлът е обработван на 20 юли 2015 г. вечерта със софтуерна библиотека, която се използва в популярния безплатен аудио-видео редактор FFMPEG.

Пълният запис може да бъде чут тук (mp3 формат):

Оригиналният файл е достъпен от този линк (sha1: 760efa2e5c26b6268fb856bb40321109cbb4d5fc md5: 080d7c560f33100952c2010e30eea270).


Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да подкрепите Биволъ с малка сума. Въведете желаната сума в полето и реквизитите на Вашата банкова карта или използвайте бутона Apple Pay/G-Pay от Вашия мобилен телефон Плащането се извършва през системата Stripe и Биволъ не съхранява номера на Вашата карта.:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below
Или станете наш редовен спомоществовател с „Данъкъ Биволъ“

При внимателен анализ на спектъра на звука се вижда, че фоновият шумът е хомогенен и не се откриват следи от снадки и манипулации с привнесено или отстранено съдържание.

Няблюдават се няколко шума по цялата продължителност на записа в честотния диапазон около 41 херца (най-силно подчертан), 91 херца, 100 херца и 127 херца. Възможно е те да се дължат на микрофоните на записващото устройство, което би означавало, че всичко казано в записа е регистрирано с едно и също устройство и е изключен монтаж от записи с различни устройства.

50hz

Също така, до времевата отметка 07:04 се наблюдава стабилен 50 херцов сигнал, който се получава от носещата честота на електрическата мрежа, ако в близост до записващото устройство работи електроприбор. Наличието на тази честота в записа е важен елемент, тъй като по нея е възможно да се определи с голяма доза сигурност кога е правен записът и дали има манипулиране на съдържанието (т.нар. ENF forensic analysis).

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Включете се с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК (през PayPal, банкова карта, Epay/банков превод), или станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ (през PayPal или банкова карта), или със СМС от България или чужбина

Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also