Уважаеми госпожи и господа,

С извинение за безпокойството ви напомняме, че утре (16 март) ще се проведе акция за почистване на парк „Бедечка“ в Стара Загора.

Сборният пункт е на общинския паркинг между стадион „Локомотив“ и езерото „Загорка“ в 9 ч. Разчитаме на вас да разпространите поканата към гражданите за участие.

С участието си в акцията хората от инициативата за запазване на парка искат още веднъж да заявят каузата си за съхраняване на цялата зелена площ. Две трети от нея са отредени за застрояване след скандална реституция и подробен устройствен план, приет при редица смущаващи обстоятелства, за които сме имали възможност да ви съобщаваме. Подробна информация можете да намерите на facebook.com/zapazete.bedechka

Официален организатор на акцията е община Стара Загора. До този момент обаче няма яснота дали работници по чистотата ще участват в акцията. Дни по-рано пък собственици на имоти в зелената площ прекъснаха вече започнало общинско мероприятие за почистване и облагородяване на парка.

Затова защитниците на парк „Бедечка“ призовават старозагорци да се включат.

Клип с повече информация по темата http://www.youtube.com/watch?v=iIovp9R0MoQ

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.