Capture_2013-12-11_a_20.50.44

Ударният пиар за БСП на сегашната съпруга на Сергей Станишев – Моника Йосифова, включва и уговорени медийни участия, разкрива документ от архива БСПЛийкс, публикуван в сайта Болканлийкс.

От таблицата, изпратена от Моника Станишева до висши партийни функционери (виж приложения документ), не става ясно дали медийните изяви са тарифирани или са следствие от реалния интерес на редакциите към техните коментари. В графите за интервютата с Агенция „Фокус“ е посочено, че те са уговорени със собственика Красимир Узунов, известен още като Агент „Завадски“ на Държавна сигурност.

Capture_2013-12-11_a_20.53.22

Capture_2013-12-11_a_20.53.48

Планът за истински медиен десант на червения елит, с поддържащ огън от „експерти“ и „инициативни комитети“ е за 8,9 и 10 май 2009 г., в началото на предизборната кампания за Европейските избори. Медийният план придружава по-рано публикуваните „опорни точки“, които бяха анализирани от Faktor.bg. Информацията, компилирана от фирмата „Актив Груп“ на Моника Йосифова, представя в негативна светлина политическия опонент на БСП Бойко Борисов, като повод за атаката е кризата със софийския боклук.

Опорните точки“ на Йосифова предизвикаха възмущението на Бойко Борисов. Председателят на ГЕРБ огласи във Facebook, че се зачел в опорните точки, възмутил се и ги пратил в Европа. Преди две години обаче той твърдеше, че не чете Уикилийкс и жълта преса, след като именно в Болканлийкс излязоха скандални доклади на американските посланици за престъпното му минало (партньорството на Уикилийкс с Болканлийкс и сайта Биволъ е от март 2011). Бойко Борисов може да си опресни паметта в Болканлийкс и с документите за агент „Буда

Разкритията от БСПЛийкс поставят в деликатна ситуация Моника Йосифова, която както разкри Биволъ е получила чрез същата фирма „Актив Груп“ грант от Европейския парламент, за да рекламира предстоящите евроизбори. Сумата от 60 000 евро е наполовина усвоена. Дирекция „Комуникации“ на Европейския парламент обаче не намира, че съпругата на шефа на ПЕС Сергей Станишев е в конфликт на интереси, рекламирайки избори, в които Станишев ще участва. От ЕП отказаха детайлна информация за финансовия план-сметка на кампанията, позовавайки се на спорни европейски директиви.

Фактът, че Моника Йосифова освен съпружеската връзка със Станишев в момента в миналото е имала активна, макар и задкулисна, политическа роля в мозъчния тръст на БСП хвърля нова светлина върху този казус. Методите на „Актив Груп„, макар и банални в циничната българска медийна и политическа среда, едва ли ще бъдат приети добре в Брюксел, където впрочем фирмата на Моника Йосифова поддържа офис в близост до Европейските институции.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet

This post is also available in: English