Capture_decran_2012-04-17_a_16.26.36

Зверски убит делфин, изплува край Несебър. Трупът е намерен около 17 ч. от граждани на брега в местността „Аурелия“, в посока с. Равда. Делфинът е с добре видима дупка от куршум /или хладно кръгло острие/ от лявата част на главата. Убийците не са спрели до тук. След като е умъртвено животното, то е разфасовано. Изрязани са гръбните филета и няма никакво съмнение, че това е направено майсторски. Всичко говори, че престъплението е извършено нарочно, с цел осигуряване на месо от делфин. Подобно зверство навръх Великден потресе рибари, които смятат, че това е много лоша поличба за предстоящия летен сезон и за местните хора. Не е тайна, че в региона действат организирани групи бракониери, които избиват млекопитаещите, с цел търговия. Месото от делфин се предлага в някои ресторанти по Черноморието, а също така се изнася и за Турция, където е част от менюто в тамошни заведения. Днес / 17 април/ следобед в РИОСВ Бургас нямаха информация за убития делфин и получиха официалния сигнал и снимките от Биволъ.

Capture_decran_2012-04-17_a_16.26.28

Убийството на делфин се квалифицира като престъпление според новите промени в НК, които криминализират убийствата и жестокостите срещу животни. Освен това делфините в Черно море са включени и в Червената книга на световнозастрашените видове и ловът им е перманентно забранен.

Миналата година морето изхвърли убит делфин край к-г Корал до Царево. Тогава прокуратурата излезе със становището, че животното е починало от удавяне и не е жертва на престъпление, въпреки многобройните сигнали, че бракониерството с делфини зачестява. Министърът на земеделието и горите Мирослав Найденов обеща наказание за виновниците, но такива не бяха намерени и скандалът бе потулен.

Сегашното чудовищно убийство и разфасоване на делфин край Несебър, потвърждава и най-мрачните прогнози на еколозите, че има престъпна организирана мафия за избиване на защитения вид, заради печалба от търговия с месото му. Интересно е дали този път българските МВР, Прокуратура и МЗХ ще си свършат работата, за да разследват престъплението, според критериите на страна член на ЕС, или отново ще си измият ръцете и ще оставят безнаказани престъпниците, както подхожда на една мафиотска държава с корумпирана власт.

Capture_decran_2012-04-18_a_14.28.46

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet