Какъв е смисълът от предстоящите избори, когато те няма да доведат до промяна на омразното и непоносимо за българското общество статукво!? Първа и задължителна цел трябва да бъде НЕЗАБАВНА ПРОМЯНА НА ИЗБИРАТЕЛНАТА СИСТЕМА. Е-гласуване. Може и задължително. Участие на граждански сдружения в изборния процес и разбиване на партийния монопол и вампирския модел на плутокрация. Отнемане на всякакви държавни субсидии за тези политически мафиотски структури, в каквито са се превърнали политическите субекти у нас. Каквото и правителство да дойде в бъдеще – то няма да има необходимата представителност и общественото доверие. Но отново ще продължава да разграбва националния ресурс чрез корпоративните си обръчи, защото това е десетилетния наложен модел на „управление“ в България до сега. Не е нужно да си пророк, за да предвидиш, че изборите на 5.10.2014 няма да бъдат изход и няма да доведат до потушаване на тежката политическа криза – напротив – ще нагнетят още по-голямо напрежение и ще радикализират порочните явления до крайност. Какво предлагаме? Предлагаме поемане на тежкото решение, бъдещото НС /или поне мнозинството, което ще се сформира в него/ да се концентрира целево около една основна и жизненоважна цел: Коренна промяна на сегашната избирателна система, пряко обслужваща престъпната система на една и съща възпроизвеждаща се клика във властта, избирана с общо 1/3 от гласоподавателите, с предобладаващо купени, етнически, или твърдоелекторални пртийни гласове. Подобни Парламент и Правителство НЯМА как да бъдат приемливи за българите. След това, нови избори и излъчване вече на широко представителни за обществото ни институции. Тогава в този бъдещ излъчен с мажоритарната воля на нацията парламент да сложим точка първа за приемане на Закон за ‪#‎Лустрацията‬. Оттам насетне нещата ще могат да се нормализират по естествен начин. Това е предложението за EXODUS по законен път. Ако то не се осъществи – остава революционният подход!

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

This post is also available in: English