Capture_2014-09-09_a_08.43.36

България бе пометена от наводнения и потопи, предизвикали жертви, разруха и съсипани региони и човешки съдби. Мнозинството от експертите и общественото мнение са категорични, че безогледното и незаконно изсичане на горите у нас през последните години е в основата на апокалипсиса.

БИВОЛЪ многократно е разследвал различни схеми на престъпления срещу гората и природата. В няколко поредни публикация ще ви покажем автентичните изповеди на служители от системата на горското стопанисване. Пред наш репортер проговориха бивши служители на специализираното звено „Горска стража“ към Изпълнителната агенция по горите (ИАГ). Те от години се борят с незаконната сеч, бракониерството, горската мафия и корупцията в системата на държавните горски стопанства. Пред БИВОЛЪ Юсеин Шакиров и Георги Дончев открито разказват с директно назоваване на конкретни имена за начините, по които се унищожава зеленото ни богатство и за това как българската гора става плячка за алчни висшестоящи държавници. Говорят и за натиска, който е упражняван над тях да прикриват престъпления, когато заловят бракониери, които са близки до властта.

Чуйте част от тяхната неподправена изповед за корупцията в системата на горите, за дървената мафия и за нуждата от лустрация на агентите на ДС. За истинските виновници на наказанието, което сполетя България. 

Следва подробна публикация за разследването на Биволъ в близките дни.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

This post is also available in: English