“ЧНГ Полиция, аз съм вашият Мондешки”

Читател на Биволъ изпрати данни за тежък конфликт на интереси на шефката на РПУ-Троян
by Екип на Биволъ

Разследването на Биволъ за чадъра над братята Мондешки в Троян предизвика многобройни реакции от нашите читатели. Публикуваме без редакция едно писмо, което разкрива факти за тежък конфликт на интереси в полицията в Троян, чиято шефка Радостина Петкова е раздавала на служителите си новогодишни календари с името на Младен Мондешки. Той е брат на прочулия се покрая “Яневагейт” адвокат Момчил Мондешки и както разкри репортажът на Биволъ е забогатял внезапно през последните години.

Освен, че раздава календарите му, Радостина Петкова почивала безплатно в хотела на Мондешки на Беклемето – твърди читателят. Той я посочва като назначение на братята, на които съдейства всячески. Биволъ зададе въпроси по реда на ЗДОИ до МВР, за да изясни фактологията зад тези твърдения.

Поздравления за опитите Ви да разобличите братя Мондешки!
Трудна задача. Много хора пострадаха от тяхната безкрупулност!
Имат големи позиции на ниво главен секретар на МВР и Директори на главни дирекции в МВР.
За Нова година всички полицейски служители са получили лично от началничката на полицейското
управление в Троян чантички с календари на които е изписано името на Младен Мондешки.
Тя между другото е тяхно назначение, като с нейно съдействие те изземват имоти от
длъжници на КТБ. Пример Хотел Керамик Априлци и бензиностанция Генимекс Троян.
Полицейските служители се изпращат да гонят хората, за да може Мондешки да си влезат във владение.
Началничката Радостина Петкова ходи постоянно в хотела на Мондешки на Беклемето и си почива безплатно!
Последно седмицата преди нова година.
Хубаво е да проверите Петкова как е станала началник, като брат им е лежал многократнои в затвора, опасен престъпник и живее на в село Дебнево община Троян. Как тя ще хване брат си в престъпление. Много интересно?
Това не е ли конфликт на интереси.
Освен това живе в град Ловеч и всяка сутрин и вечер изминава 70км. със служебна кола. Кой им плаща бензина?
Кой е разрешил това? Никъде не е разрешено да се ползват служебни коли за лични цели.

Припомняме, че след като нашият репортер Димитър Стоянов засне репортаж за Младен Мондешки в Троян, той получи призовка да се яви на разпит в тамошната полиция по жалба от Младен Мондешки срещу него. Операторът пък беше заставен да подпише предупредителен протокол, че няма да доближава Мондешки. Първоначално разследващият полицай се е съгласил Стоянов да бъде разпитан по делегация в София, но впоследствие отказал и отново го призовал в Троян, позовавайки се на нареждане на “началниците”.

Действията на властта спрямо нашия репортер придобиха отчетлив характер на полицейски тормоз, който беше осъден от “Репортери без граници” в специално комюнике. Въпреки това министър Румяна Бъчварова потвърди чрез своята пресслужба, че МВР категорично отказва на Стоянов да бъде разпитан по делегация в София. 

 

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

Вижте също / Read Also