Capture_decran_2012-09-10_a_18.02.00

Тинко Гарев, фото: Haskovo.net

Съдружник на хасковският бизнесмен Тинко Гарев, който беше арестуван при акцията „Кокаиновите крале“ е сред дарителите на Института за модерна политика на Борислав Цеков.

Като дарители за „институционалното укрепване“ на ИМП на сайта на организацията (ЕИК 131199149) са посочени следните лица и фирми: Ноубъл Графикс ООД, Лайм Продакшънс ООД, Cloud.bg, Борислав Цеков, Светлин Стоев и др.

Светлин Стоев, който е дарител в лично качество; в момента е в борда на директорите на дружеството „Вентус Нострум“ заедно с Тенко Гарев. Предмет на дейност на дружеството е „Изграждане и експлоатация на съоръжения за производство на електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници“. „Вентус Нострум“ се помещава на същия адрес като дарителя на ИМП, хасковската фирма „Ноубъл Графикс“ – ул. Червена стена 4 в София.

Сред акционерите на Вентус Нострум е и Стефка Миткова Боева, която е сестра на Матей Боев, друг задържан в операцията „Кокаинови крале“. Тя е съсобственик със Стоев във фирмата „Енертаб“ ООД.

ventus-nostrum

До 18.07.2012 г., Светлин Стоев е бил управляващ на „Ноубъл Графикс“, която е основана от него през 2001 г. в Хасково. На 11.07.2012 той продава акциите си и излиза от управлението.

Тинко Гарев е считан за дясната ръка на Евелин Банев – Брендо и беше задържан в края на май след европейска заповед за задържане издадена от Италия заедно със Захари Марков, Ивайло Йорданов и Лозан Парапанов. Мярката му за неотклонение не беше променена и той остана в ареста.

В италианската заповед за арест пише, че Тинко Гарев е бил съучастник на Евелин Банев- Брендо като от негово име е осъществявал връзката му с италианеца Антонио Мелано, който е отговарял за трафика на наркотици от Латинска Америка към Европа.

През 90-те Тинко Гарев е регистрирал и управлявал филиала на СИК в Хасково, показват още фирмените регистри.

Биволъ зададе въпроси по електронна поща до ИМП относно сумите и датите на получените дарения от Стоев и Ноубъл Графикс. До момента няма отговор на запитването.

Институтът за модерна политика е проправителствена „неправителствена“ организация. Най-прясната и „неправителствена“ изява беше становището против въпросите, които граждански организации зададоха на кандидат-членовете за новия ВСС. Това становище е получено в правната комисия след изтичането на законоустановения срок, но въпреки това е одобрено и прието като алиби за волята на управляващите да наложат свои кандидати без да се мине през реално обществено изслушване.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet