petkov_velchevИма няколко теми в държавата, които са табу за всяка медия. Една от тях е ТИМ. Друга тема табу е „Пещера АД“. Покрай възродения скандал около срещата на Румен Петков с братя Галеви много грижливо се избягва всяка алюзия за чадъра, който той е държал над винпрома в Пещера, докато там са произвеждали безакцизен алкохол с фалшиви бандероли, отпечатани в Турция, а „отплатата“ за чадъра е отивала в партийните каси на БСП и ДПС.

Защо ли се мълчи за тази връзка, изложена в няколко секретни справки и дори в доклад на Комисията по вътрешна сигурност от предишния парламент? Може би защото съставомерните деяния на пловдивските алкохолни босове и на бившия министър са документирани и може да бъдат успешно разследвани?

И наистина, според Цветан Цветанов материалите по тези случаи са архивирани. Не са унищожени, както в казуса с предполагаемото посредничество на Запалката между наркотрафикантите, а са налични някъде в архива на МВР.

БНР, неделя 11 април 2010 Цветан Цветанов: „И знаете ли какво ми каза бившият главен секретар Павлин Димитров? Вика: „г-н министър, когато имахме информация 2007 година за един от винзаводите за фалшиво количество, което започна една разработка, лично министърът ми се обади да каже, че това са наши хора, наши момчета и просто не е хубаво да правим нещо подобно.“ Като тогава главният секретар е казал „ама това е по разпореждане на прокуратурата, от една окръжна прокуратура“. И нещата нали си представяте как са завършили в онзи момент по реализацията на тази операция за фалшивия алкохол? Просто всичко е архивирано, всичко е прекратено и няма достатъчно данни за образуване на някакво наказателно преследване“.

Нямало достатъчно данни… А плува ли корабче? Данни има предостатъчно, но има и такива, които не са особено приятни за сегашната власт. Според една от двете справки, които изтекоха в медиите по тази тема и които публикуваме тук, „Пещаците“ са „спонсорирали“ солидно ГЕРБ с 200 000 лв. кеш дадени на ръка лично на Бойко Борисов.

Дали написаното за захранването на черната партийна каса на ГЕРБ е факт няма как да се разбере. Факт е медийната и институционална омерта спрямо винпрома, срещу когото има много сериозни улики за контрабанда и политическа корупция под покровителството на лишения от американска виза Румен Петков.

[nggallery id=21]

Да припомним, че Едвин Сугарев беше удостоен с обаждане от „Пещера“ АД след като публикува горната справка в сайта си svobodata.com. Той получил „много добро предложение“, за да я свали от сайта си, но не го направи. Няма да го направим и ние.

[nggallery id=35]

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet