desi_b

Уважаеми г-н/жо Редактор,

Възползвам се от правото си на отговор относно споменаване на името ми във Ваша публикация, озаглавена „Нова схема: Държавата дава прибрежни гори „за ползване„.

Заявявам, че представената в публикацията информация относно мои правоотношения с ФОУКАЛ ПОЙНТ ИНВЕСТМЪНТС АД е изцяло грешна и не отговаря на истината.

Във връзка с изнесената в публикацията информация относно учредяване през 2011 г. в полза на САНТА МАРИНА АД на право на ползване върху поземлен имот – горска територия заявявам, че никога не съм имала нищо общо с дружествата САНТА МАРИНА АД или собственика му ФЕЪРПЛЕЙ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АД.

Като представител на МЕЛ ИНВЕСТ ХОЛДИНГ АД през периода май 2007 г. – октомври 2007 г. съм била член на надзорния съвет на ЕВРО ГАРАНТ АД, чиито мажоритарен собственик през този период е било МЕЛ ИНВЕСТ ХОЛДИНГ АД. С решение на Общото събрание на ЕВРО ГАРАНТ АД от 30 октомври 2007 г. системата на управление на дружеството е променена от двустепенна на едностепенна и съм освободена от длъжност. След освобождаването ми, на 8 ноември 2007 г. ФЕЪРПЛЕЙ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АД придобива от МЕЛ ИНВЕСТ ХОЛДИНГ АД мажоритарния пакет от акциите на ЕВРО ГАРАНТ АД, информация за което е налична в Комисията за финансов надзор. Впоследствие новият собственик на ЕВРО ГАРАНТ АД променя наименованието му на ФОУКАЛ ПОЙНТ ИНВЕСТМЪНТС АД. Информацията за горното е налична в Търговския регистър.

На основание чл. 12, т. 1, 2 и 3 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси в установения срок съм подала изискуемите декларации за конфликт на интереси, които съгласно чл. 17 от същият закон са публични и са публикувани на електронната страница на Народното събрание. От декларациите е видно в управителните органи на кои търговски дружества съм била 12 месеца преди избирането ми за народен представител. Сред тях не са САНТА МАРИНА АД, ФЕЪРПЛЕЙ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АД и ФОУКАЛ ПОЙНТ ИНВЕСТМЪНТС АД.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.