Capture_decran_2012-09-21_a_16.36.55

На станалия скандално известен сайт на Програма за развитие на селските райони (ПРСР) има страница pool.html (pool = басейн, poll = анкета*).

На нея можете да оцените страницата по следните критерии: 

Реакция за новият уебсайт на Програмата ?

– 

Нови отговори не се приемат. Гласували са 5 души, от които 50% (2,5 души) не са очаквали, че сайтът ще е толков полезен и систематизиран.

Интеграцията на този сайт във Фейсбук беше обект на обществени поръчки за 100 000 лв. Срещу тези пари бившата пиарка на Агенцията по храните Кристина Спасова е регистрирала и безплатни профили във Facebook и Twitter, показа разследване на в. Сега.

Специалистът по онлайн маркетинг Борис Луканов коментира за Биволъ и други „особености“ на този сайт. Той съдържа забрана за търсачките да индексират домейна (мета тагът ROBOTS е с параметри NOINDEX, NOFOLLOW). Така например търсенето с ключови думи „Програма за развитие на селските райони“ в Google не намира изобщо сайта prsr.bg. Освен това кодът на сайта е пълен с грешки, както показва програмата за валидиране на html.

* Анлийската дума pool има много значения, сред които басейн, игрови пул, лотария, система за наддавания и т.н.. Думата анкета на английски се изписва poll.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.