Сигнал срещу Роман Василев – помагал на Алексей Петров

by Екип на Биволъ

Roman_Vas10-2

Главният секретар на Комисията за установяване на имущество придобито от престъпна дейност Георги Илиев е изпратил сигнал срещу зам.-градския прокурор на София Роман Василев, в който твърди, че магистратът е възпрепятствал производството по замразяване имуществото на Алексей Петров.

Сигналът е бил изпратен до правосъдния министър Маргарита Попова, която от своя страна го е препратила към Висшия съдебен съвет. Това научи “Биволъ” от източници в изпълнителната власт.

Самият Роман Василев си направи отвод и отказа да участва в разледването “Октопод”, тъй като е отговарял за връзките на държавното обвинение с ДАНС по времето когато Алексей Петров беше съветник там.

Зам.-градският прокурор на София е странен феномен за държавното обвинение. Той е завършил задочно право в ЮЗУ в Благоевград (където юристи са излезели още братя Галеви, Младен Михалев-Маджо, известни манекенки, фолкпевици), а преди това е следвал в Ленинград.

Името му постоянно се замества в скандали и провалени разследвания, въпреки това той е толериран от ръководството на прокуратурата и дори беше предложен за награда от градския прокурор Николай Кокинов.

Василев беше наказан заради изцепката си при ареста на бившия вътрешен минситър Николай Цонев. Преди това, инспекторатът на ВКП пък го оневини за сделките с ценни книжа, които е правил през последните години.

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

Вижте също / Read Also