kirill
Патриах Кирил. Снимка: Риа Новости

Руският патриарх Кирил, който е на посещение в България днес ще има среща с бившия премиер Симеон Сакскобургготски, бившия президент Георги Първанов, оръжейния търговец Петър Манджуков и други фигури от вече залязващия социалистически елит.

Срещата, която ще се състои в реституираната резиденция „Царска Бистрица“, далеч от репортерските обективи и микрофони, не фигурира в официалната програма за посещението на Кирил. Според нея в рамките на тридневното си посещение патриархът на Русия ще се срещне с президента, с министър-председателя и с председателя на парламента, с ръководството на Българската православна църква и с руски граждани.

Източниците на Биволъ обаче са категорични, че неформалната среща със соц.-елита и бившия цар ще се състои преди или след официалните мероприятия предвидени за днес в Пловдив от 17 ч. до 19 ч.: военно-църковен ритуал, литийно шествие, тържествен молебен в Храм „Света Марина“ и концерт на „100 каба гайди“.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.