Вербовчикът на “Буда” цъфна като “експерт” при управителя на Тенчо Свинаря

by Екип на Биволъ

rumiancev-simeon

Младен Георгиев, разкрит от Биволъ като вербовчик на Бойко Борисов – агент “Буда”в момента е експерт по сигурност към политическа партия “Глас Народен”. Това стана ясно от медийните изяви на самия Георгиев през седмицата.

Георгиев, известен също с прозвището “Малкия Маджо” беше назначен от Бойко Борисов за главен секретар на ДАНС. Няколко месеца след разкритията за “Буда” той напусна тихомълком агенцията.

Трудоустройването на “Малкия Маджо” в “Глас Народен” сигурно няма нищо общо с факта, че пиар на партията е Светла Бригова Аспарухова-Попова, дъщеря на ген. Бригадир Аспарухов, високопоставен кадрови офицер от Първо ГУ на бившата ДС и издигнат до шеф на НРС от Желев в първите години на прехода.

Когато дойде на власт Симеон назначи Аспарухов съветник по националната сигурност, но острата реакция от САЩ, от Главната квартира на НАТО в Брюксел и отказът на евроатлантическите партньори да му дадат достъп до класифицирана информация, осуетиха тези планове. Кандидатурата тогава бе най-яростно подкрепена, не от друг, а персонално от…. Ахмед Доган /агент Сергей и Сава/.

Не е излишно да се припомни, че ген. Аспарухов стана директор на застрахователната компания “Витоша” АД и в ръководството на фирмите “Дару кар” и “Дару Финанс” на известния като агент на КГБ и ДС – Атанас Тилев /Агент Румянцев/. А акционер в същата беше именно Симеон, с когото Румянцев е подържал “тесни” контакти в тъмните години на комунизма. /снимката е на Румянцев и Симеон преди 40 г. в Швейцария/.


Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да подкрепите Биволъ с малка сума. Въведете желаната сума в полето и реквизитите на Вашата банкова карта или използвайте бутона Apple Pay/G-Pay от Вашия мобилен телефон Плащането се извършва през системата Stripe и Биволъ не съхранява номера на Вашата карта.:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below
Или станете наш редовен спомоществовател с „Данъкъ Биволъ“

Дъщерята на Аспарухов също е била служител на фирми на Тилев и дори негов съдружник. На пиарското поприще чрез агенцията си Crystal Vision тя обгрижва не само “Глас Народен”, но и бившия водещ Николай Бареков.

Досието на “Румянцев” изчезна от архивите на ДС и бе обвинен Аспарухов. Всъщност дали е изчезвало напълно? Едва ли.

Делата извършени от правителството на Симеон Сакскобурготски в последствие ще бъдат припомнени по други поводи, но две от тях са особено показателни за сглобяване на пъзела на сегашния мафиотско-олигархичен модел на управление в България.

– Назначаването на охранителя на комуниста Генадий Зюганов изведнъж директно за Главен секретар на МВР и последващото му произвеждане за Генерал.

– Създаването на детето-чудо Делян Пеевски, като директор на Пристанище Варна, със средно образование и съветник на Министъра на транспорта Пламен Петров, както и последващата негова главоломна политическа и финансова кариера, превърнала го в управляващ държавата ни “в сянка”.

Ще добавим също и два показателни факта от управлението на Орешарски и Борисов, които да послужат на анализаторите:

– През ноември 2007 г., когато сегашният премиер Пламен Орешарски бе финансов министър в правителството на тройната коалиция, България се отказа от близо 4 млрд. долара дълг на Ирак. Дългът беше цедиран за символична сума за държавата на частни субекти.

– През април 2010 г. Бойко Борисов се отказа от ¾ от дълга на сирийския режим на Башар Асад към България.

BB-Assad

Въпрос за напреднали е, дали тези финансови бенефиси за милиарди към два от арабските режими в Близкия изток, където България играеше фундаментална роля чрез външнотърговските си държавни фирми, имат връзка с последващото предлагане и назначение на Пеевски за шеф на ДАНС именно от Орешарски, като Премиер?

Допускаме, че също така няма никаква връзка и разкритието на в. Капитал, че лидерът на “Глас народен” Светльо Витков е бил управител на фирмата за производство на цигари “Норт Табак”, свързвана с харманлийски контрабандист и агент на ДС Тенчо Свинаря.

Тенчо Свинаря лъсна като агент “Стефан” на ДС през юли т.г. Той е бил съдружник с бившия зам.началник на ПГУ на ДС и пръв зам.министър на МВР на НРБ – ген.Любен Гоцев. Гоцев е бил и пряк шеф на Аспарухов по време на режима на Живков. Това не пречи Тенчо и Гоцев през борческите години да изнасят агнета за страните от Близкия и Среден изток.

Биволъ припомня, че като защитници на Борисов след публикацията на досието “Буда” се изявиха най-първом именно висшите ченгета в държавата. В публичното пространство тогава се откроиха гласовете на бившия шеф на 6-то ПГУ на ДС полк. Димитър Иванов /Гестапото/ и Бриго Аспарухов. Последният призна официално в ефира на БНР, че именно той персонално е “препоръчал” на Царя Бойко Борисов за най-висшия стратегически пост в МВР – Главен секретар. Мотивите му били, че момчето охранявало добре руския комунист Зюганов, когато дошъл в България.

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Включете се с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК (през PayPal, банкова карта, Epay/банков превод), или станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ (през PayPal или банкова карта), или със СМС от България или чужбина

Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also