Capture_2013-08-11_a_10.46.51

Чета текст на Елена Кодинова от в. Преса „Лидери на протеста – с добри бюджети„, в който тя е разкрила задкулисната технология на забогатяване, използвана от едни протестиращи, получаващи едни пари от американски фонд.

Един от тези щастливци Асен Генов направил сайт, politikat.net, в който излъчва на живо различни събития и увлича хора от социалните мрежи да го посещават. Там обаче посетителите са облъчвани с реклами, които тайничко пълнят касичката на Генов и компания, ето как:

Живото излъчване на въпросната пресконференция в интернет – на сайта politikat.net – незнайно защо при включване започваше с реклама на банка. Днес на същото място се излъчва запис, който започва с друга реклама. В същото време сайтът твърди, че е създаден с подкрепата на Тръста за гражданско общество за Централна и Източна Европа. Нищо нередно, стига да се направи ясно разграничение – това подкрепен от фондация проект ли е, или комерсиален сайт? И тръстът знае ли, че направената с негови дарения интернет страница излъчва и реклами?“ – разкрива Кодинова.

Веднага направих проверка в страницата http://www.livestream.com/politikatnet и наистина, на пресконференцията за създаването на Протестна мрежа в БТА се появява реклама на „гнилата ябълка“ Инвестбанк, пред която са се подредили соросоиди в бели ризи. Но колежката Кодинова им е спестила доста от истината за подмолното им забогатяване. Рекламата на банката не само започва в записа, ами си седи перманентно. До нея грее „Мека топлина“, зад която успях да разпозная известен завод за ракия. Другите реклами на заден план не ги разпознах.

Ето, наистина горе пише: „с покрепата на Trust of Civil Society in Central and Western Europe“, тоест Сорос. На екрана внезапно цъфна настойчива реклама: „Печели пари като трейдър“, а няколко минути по късно за „Гледане на карти“. С малки букви на тези реклами пишеше „Реклами от Google“, което си е подозрително. Както забелязах по-горе, рекламата на банката и ракията не се промениха през цялото време, знак за мощни рекламни бюджети.

Най-дразнеща обаче беше рекламата, която намекваше, че лаптопът ми е бавен. Как съм се сдобил с него и на каква цена не е ваша работа, но претендирам, че е най-бързият модел на пазара. Обзе ме съмнение и половин час се опитвах да сваля програмата-чудо, която не искаше да се зареди и ми показваше реклами за други, още по-чудесни програми.

Всичко това потвърждава не само, че създателите на страницата плюят на разграничението между подкрепен от фондация проект и комерсиален сайт, но и че са измислили как да точат пари от банки, заводи, трейдъри, хироманти и дори от личния стремеж към съвършенство на обикновените интернет потребители с лаптопи.

Възможно е написаното по-горе да ви звучи не особено логично и да считате, че авторът на статията Елена Кодинова има абисални дупки в познанията си за рекламата и интернет. Възможно е някога да сте ползвали услугите на търсачката Google, дори да сте гледали пресконференции излъчвани от БТА и да имате убеждение, че заплащате за тяхната „безплатност“ със замърсяваща визуалното ви поле реклама. Ако е така, държа да ви уверя, че сте жертва на конспиративна теория. Истината е, че и в БТА и в Google ви манипулират коварни храненици на Сорос, както безспорно е установила разследващата Кодинова, използвайки умело класическия прийом с десния клик на мишката, разкриващ скрита от публичния поглед ключова информация.

Какво да се прави? Правилното гражданско действие е да напишете донос до „Тръста за гражданско общество за Централна и Източна Европа“ за това как хората финансирани, за да развиват гражданското общество у нас, използват сайта направен с неговите пари, за да богатеят от реклама.

Изпратете доноса на адреса на вестник „Преса“, с главен редактор Явочник „Бор“, собственост на швейцарска офшорка регистрирана в кантона Цуг и представлявана в България от някакъв Тошко Тошев. Те ще разследват, ще установят къде точно е адресът на Сорос и ще му предадат.

Capture_2013-08-11_a_11.19.54

*Уточнение за лица в неравностойно интелектуално положение: Страницата за безплатно излъчване на видео стрийм през интернет е на фирмата Livestream, която печели от вгражданите в съдържанието рекламни банери. Авторите на страницата politikat.net нямат никакъв контрол нито върху количеството, нито върху съдържанието на рекламите, които се появяват по време на записите, нито могат да получат някакво възнаграждение от тях, както внушава Елена Кодинова. Заключенията, които прави журналистката почиват на неверни  предпоставки и са грешни. Тук не става въпрос само за смешна некомпетентност. Целта на псевдоразследването на Кодинова не е да разкрие някаква истина, а да подхрани абсурдната и клеветническа конспиративна теория за финансова и морална нечистоплътност на няколко души, нарочени като лидери на протеста срещу властта. Тази теория е активно излъчвана в публичното пространство от всички медии на олигарха Делян Пеевски, които са финансирани от банката КТБ, която пък е партньор на руската банка ВТБ, наричана в Русия „Банката на КГБ“. Ето защо трябва дебело да се подчертае, че главен редактор на вестник „Преса“ е агента на комунистическата Държавна сигурност Тошо Тошев, а реалната собственост на вестника е скрита в швейцарска офшорка.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.