Тихомълком, Плевнелиев освободил ген. Стоимен Стоименов преди месец

by Екип на Биволъ

Ген. Стоимен Стоименов от 1 юни 2013 г. официално е освободен като съветник на Президента по въпросите на националната сигурност, информираха от прессекретариата на Дондуков 1 в отговор на питане на Биволъ.

“Президентът освободи от 1 юни 2013 г. ген. Стоимен Стоименов от длъжността съветник на държавния глава, по негова молба. Мотивите на ген. Стоименов да освободи длъжността са свързани с желанието му след 46 години служба да посвети повече време на близките си. За освобождаването на ген. Стоименов от съветнически пост не се изисква указ на държавния глава, затова оттеглянето му не беше оповестено публично” – уточнява пресслужбата.

Преди 6 месеца президентът Плевнелиев коментира в интервю за блогърите Асен Генов и Константин Павлов информацията, разкрита от Биволъ, че ген. Стоименов е семейно свързан с фигури от ъндърграунда. Неговият зет Самир Искандер Франсис е бил бизнес съдружник с такива видни фигури на престъпния свят като Бойко Борисов – Буда, Златко Баретата и шефът на групировката “Уралмаш” Константин Циганов, експулсиран от България като опасен за националната сигурност. Тогава Плевнелиев обеща да се запознае и да помисли дали да освободи ген. Стоименов.

След публикацията на Биволъ ген. Стоименов изпрати право на отговор, което публикувахме.

На сайта www.president.bg липсва каквато и да било информация за освобождаването на ген. Стоименов. Не е подавана иинформация и до медиите. Вчера Биволъ писа, че той все още е съветник на Президента, за което представяме извинения.

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

Вижте също / Read Also