Димитър Узунов, известен от записите #Яневагейт като „човекът на Бойко“ във ВСС е отпразнувал назначението си за представляващ ВСС в компанията на административния ръководител на РС-Велинград Веселин Петричев.

Петричев кара трети мандат начело на съда, въпреки, че по закон няма право на това след два поредни мандата.

Конкурсите за нов районен съдия на Велинград обаче не успяват да привлекат кандидати. Според източници от съда причината е в топлите отношения между Узунов и Петричев и заканата на Митко да омаскари всеки, който дръзне да се яви срещу неговото протеже.

Новоизбраният представляващ ВСС Димитър Узунов и шефът на РС Велинград Веселин Петричев

Новоизбраният представляващ ВСС Димитър Узунов и шефът на РС Велинград Веселин Петричев. От характерната поза може да се заключи, че Петричев не изпълнява класически танц, а някакъв дериват на чалга.

Снимковият материал е достатъчно красноречив за опиянението на колегията и близките на Узунов след като т.нар. „чугунено мнозинство“ във ВСС го избра за представляващ Съвета. Днес същото чугунено мнозинство гласува против предложението на Лозан Панов за отстраняването на Узунов, който както се оказа укрил от членовете на ВСС писмо от европейските прокурори, които искали да се срещнат с тях по повод проверката #Яневагейт.

uzunov-petrichev-3

Магистратските празненства по повод на повишения в съдебната система станаха вече нарицателни за инцестуалните връзки между съдебната власт, изпълнителната власт и дори фигури на организираната престъпност.

uzunov-petrichev-2

През лятото Биволъ разкри информация за парти в Поморие по повод повишението на несебърския прокурор Бошнакова. Тя събрала приближените си в ресторант „24“, който е  на Пламен Петков, бивш съдружник на Бай Миле и настоящ началник на Божидар Кузманов – Божо Кравата или Козела. Това се случва само няколко дни преди Козела и Митьо Очите да влязат в кървав сблъсък в Слънчев Бряг.

Стана ясно, че освен местни прокурори и полицейски началници, на партито са присъствали председателят на етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров и гл. секретар на МВР Георги Костов. Те дори са били командировани в района, за да могат да уважат купона на колежката си. ВСС обаче отказа да се занимава и с този скандален случай.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet