Как “човекът на Бойко” Димитър Узунов празнува назначението си за представляващ ВСС

"На ушенце" и с лигавник му танцува шефът на велинградския съд, който е считан за негово протеже
by Екип на Биволъ

Димитър Узунов, известен от записите #Яневагейт като “човекът на Бойко” във ВСС е отпразнувал назначението си за представляващ ВСС в компанията на административния ръководител на РС-Велинград Веселин Петричев.

Петричев кара трети мандат начело на съда, въпреки, че по закон няма право на това след два поредни мандата.

Конкурсите за нов районен съдия на Велинград обаче не успяват да привлекат кандидати. Според източници от съда причината е в топлите отношения между Узунов и Петричев и заканата на Митко да омаскари всеки, който дръзне да се яви срещу неговото протеже.

Новоизбраният представляващ ВСС Димитър Узунов и шефът на РС Велинград Веселин Петричев

Новоизбраният представляващ ВСС Димитър Узунов и шефът на РС Велинград Веселин Петричев. От характерната поза може да се заключи, че Петричев не изпълнява класически танц, а някакъв дериват на чалга.

Снимковият материал е достатъчно красноречив за опиянението на колегията и близките на Узунов след като т.нар. “чугунено мнозинство” във ВСС го избра за представляващ Съвета. Днес същото чугунено мнозинство гласува против предложението на Лозан Панов за отстраняването на Узунов, който както се оказа укрил от членовете на ВСС писмо от европейските прокурори, които искали да се срещнат с тях по повод проверката #Яневагейт.

uzunov-petrichev-3

Магистратските празненства по повод на повишения в съдебната система станаха вече нарицателни за инцестуалните връзки между съдебната власт, изпълнителната власт и дори фигури на организираната престъпност.

uzunov-petrichev-2

През лятото Биволъ разкри информация за парти в Поморие по повод повишението на несебърския прокурор Бошнакова. Тя събрала приближените си в ресторант “24”, който е  на Пламен Петков, бивш съдружник на Бай Миле и настоящ началник на Божидар Кузманов – Божо Кравата или Козела. Това се случва само няколко дни преди Козела и Митьо Очите да влязат в кървав сблъсък в Слънчев Бряг.

Стана ясно, че освен местни прокурори и полицейски началници, на партито са присъствали председателят на етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров и гл. секретар на МВР Георги Костов. Те дори са били командировани в района, за да могат да уважат купона на колежката си. ВСС обаче отказа да се занимава и с този скандален случай.

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

Вижте също / Read Also