Председателят на Бургаския административен съд Атанас Вълков бeше арестуван на 31 март за измама с недвижим имот. Повдигнато му е обвинение за „пране на пари“ и фалшифициране на документи. Мярката за неотклонение беше потвърдена от СГС на 3-ти април.

Атанас Вълков фигурира в списъка с масони от съдебната система публикуван през декември 2010 г. от сайта Balkanleaks.

Според разследващите, „рицарят на пергела и ъгъла“ (масонски символи) е успял да „приватизира“ с фалшиви документи 12 декара на името на майка си Руска Вълкова. Апетитният терен е в близост до морето на територията на община Несебър (виж зеления маркер на картата).

valkov_nesebar

Висшият магистрат се опитал да продаде терена за 2 200 000 евро чрез агенция за недвижими имоти. Разследващите внедрили агент под прикритие като купувач. Арестът станал веднага след подписването на предварителния договор пред нотариус.

При обиска в кабинета на Вълков били открити две пишещи машини, послужили за изготвяне на фалшивите документи, които трябвало да изглеждат като изготвени през 50-те години на миналия век.

Съдията Вълков е имал достъп до информация за собствеността на терените от архива на съда и е можел да подготви перфектен удар. Измамата е предотвратена тъй като действията на съдията са били наблюдавани от правоохранителните органи след сигнал за подкуп.

Брат за брата…

В масонския списък е и адвокат Константин Симеонов, който сега е защитник на Вълков.

Симеонов е защитник и на съдията Петър Сантиров, арестуван точно преди една година, който е обвинен за съучастие в схема за подкуп заедно с бившия военен министър Николай Цонев и бившия секретар на финансовото министерство Тенчо Попов.

В списъка с масоните са също председателят на етичната комисия във ВСС Цони Цонев, бившият правосъден министър Антон Станков, бившият ръководител на Софийски апелативен съд Веселин Пенгезов, председателят на Окръжния съд в Хасково Росен Русев и други известни магистрати.

Развитието на случая ще покаже дали Вълков ще бъде защитен от своя „брат“ Цони Цонев, който веднъж вече положи усилия да защити двама масони – Красимир Аршинков и Росен Русев.

За зла участ на Аршинков, случаят беше наблюдаван от ЕК и Цонев не успя да покрие „брат“ си. Преди няколко седмици обаче той е успял да „смачка“ проверка срещу Росен Русев. Прокурори от ВКП сигнализирали ВСС след като открили, че Русев е правил частни пътувания със служебния си автомобил без да си пуска отпуска.

[nggallery id=27]

Намирате ли тази статия за полезна?
Подкрепете ни, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

263 еднократни данъкоплатци за 2018 г. са осигурили до този момент 4883 €.
710 активни месечни данъкоплатци осигуряват 3395 € месечнo.
12 активни годишни данъкоплатци осигуряват сумата от 1440 € годишно

Аз поддържам Биволъ >>