Органът на социалистическата партия „Дума“, който съществува благодарение на парите на търговци на смърт като Манджуков и представители на организираната престъпност като Гущеров (според посланик Пардю), използва разследване на Биволъ за партийната си пропаганда.

В копирания от нашия сайт текст удобно е пропуснат следният ключов коментар:

Кръгове от НПО

Една от причините ЕС да спре еврофондовете при предишното управление на Тройната коалиция беше откритата наглост с която фирми от обръчите на властта усвояваха евросредствата. Най-фрапантен беше случаят с „потомствения социалист“ Марио Николов, който в крайна сметка беше осъден, но съдружникът му в престъпната (според ОЛАФ) група Людмил Стойков, спонсор на президента-агент „Гоце“ избягна правосъдието.

Към тези фирми трябва да се причислят и многобройните НПО приближени до БСП, ДПС и НДСВ, специално създадени, за да се захранват с пари от европроекти. Случаят с кръга около Нона Караджова и многобройните сдружения и обединения на сдружения, печелещи проекти там, където ГЕРБ е на властови позиции възпроизвежда същия модел.

Колкото до госпожа Ковачева, която сега ще бори корупцията не като шеф на НПО, а като министър, редно е читателите на Дума да са наясно и с политическата и биография.

Вижте следния кадър от портал Европа. Само преди четири години шефката на „Прозрачност без граници“ се явява като подгласник на агент Еленков в листата на ОБТ за евроизборите. Преди да бъде огласен като агент на Държавна сигурност, Кръстьо Петков беше депутат от Коалиция за България.

Capture_decran_2011-11-23_a_19.10.24

Възпроизвеждане на същия модел, съгласно който е съвсем в реда на нещата един кандидат от „лявата“ листа на бившия агент Еленков да се трансформира в „десен“ министър на правосъдието в правителството на бившия трафикант на амфетамини Борисов.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.