Фирмата на дъщерята на бившия директор на БТА Деница Стефанова притежава общо около 180 декара в землището на с. Рогачево, местност „Чалтика“, които са придобити в периода 2005-2008 г. За разлика от имота с езерото, който е земеделска земя, другите терени на фирмата ВОТ ЕООД са с променен статут за жилищни нужди и са оформени като парцели за продан, на които може да се строи. Тази година един от имотите е намерил купувач, става ясно от имотния регистър.

Самият Чешмеджиев притежава само един декар в съседство на парцела с вилата, като от миналата година го е отдал под наем на фирмата на дъщеря си. Вероятно по този начин режийните разходи на „къщата с езерото“, където живее фамилията Чешмеджиеви се превръщат във фирмен разход.

Стоян Чешмеджиев беше дългогодишен директор на Радио Варна и за кратко стана директор на БТА. През 2008 г. беше осъден на  3 години „лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с 5 годишен изпитателен срок“ за набавяне на облаги за дъщеря си чрез изпозлване на служебно положение. Като шеф на радиото във Варна Чешмеджиев манипулирал обществена поръчка в полза на фирмата ВОТ ЕООД. Той се опитал да я уреди с право на строеж на 50 декара терен край Каварна. Поръчката била за предавателен комплекс на радиото, като за изграждането на релейките са били нужни не повече от 10-20 кв.м.

Комисията Кушлев вече обяви, че няма да започва процедура за конфискуване на имотите на Чешмеджиев, тъй като престъпленията по служба не влизали в нейните правомощия.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet