Агент на шести отдел на ДС и съдружник на Черепа организира контрапротестна група

by Екип на Биволъ

tanev-radev-cherepa

Компанията: Владимир Танев – агент “Спасов” (най-ляво), Радосвет Радев – агент “Карак” (центъра) и Васил Божков – Черепа (най-дясно)

Владимир Танев, разкрит като агент “Спасов” на шести отдел на ДС от Комисията по досиетата, стана създател и идеолог на антипротестна група във Facebook. Танев е журналист, работил в Дарик Радио и бивш съдружник на Васил Божков – Черепа във фирмата “МНД”.

tanev-mnd

През 1997 г. Танев, Черепа, Радосвет Радев – агент “Карак” и Тошо Тошев – явочник “Бор” влизат в съвета на директорите на акционерното дружество “МНД” АД, което е с предмет на дейност електронни и печатни медии.

Дейността на “МНД” АД е прекратена в края на 2006 г., като тогава дружеството е било собственост на Медия Холдинг (издател на Труд и 24 часа), Нове Холдинг на Божков и Дарик Радио на Радосвет Радев. Тази неизвестна до монента корпорация може да бъде заподозряна като шапка на медиен холдинг оглавяван от Черепа.

Васил Божков – Черепа е цитиран в няколко доклада на американските посланици в България като водеща фигура в българската организирана престъпност. През 2003 г. като кандидат за кмет на СДС премиерът Пламен Орешарски се срещна с него и това стана причина кандидатурата му да бъде оттеглена. 


Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да подкрепите Биволъ с малка сума. Въведете желаната сума в полето и реквизитите на Вашата банкова карта или използвайте бутона Apple Pay/G-Pay от Вашия мобилен телефон Плащането се извършва през системата Stripe и Биволъ не съхранява номера на Вашата карта.:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below
Или станете наш редовен спомоществовател с „Данъкъ Биволъ“

Вицепремиерът в правителството Орешарски Даниела Бобева също има топла връзка с Васил Божков – Черепа, разкри по-рано Биволъ.

Групата създадена от Владимир Танев се казва “София без блокади”. Администратори в групата са бившият вътрешен министър Богомил Бонев и Веселина Томова от сайта Афера.бг. Като публичен говорител се изявява Нора Стоичкова. В отворено писмо до Столична община, главният прокурор, Столична дирекция на полицията и други институции, от името на “София без блокади” се настоява протестите срещу правителството на Орешарски да бъдат забранени. Това на практика е саботиране на гражданското недоволство срещу новата Тройна коалиция и нейните напъни да револвира порочното статукво на разграбване на страната.

radev-bonev

Компанията: Радосвет Радев и Богомил Бонев

radev-cherepa

Компанията: Радосвет Радев и Васил Божков – Черепа

Сред активистите събрани от агент Спасов са Ани Алашка – пиар на Българската стопанска камара, Елена Маразова, дъщеря на проф. Иван Маразов – кандидат на БСП за президент, заедно с Ирина Бокова през 1996 г. Журналистът от в. “Дума” Александър Симов и Любомир Кольовски – бивш журналист, отговорен секретар на разпуснатата през 1999 г. политическа партия “Гражданска инициатива”, която дублира името на автентичната организация Гражданска инициатива създадена от дисидента Собаджиев.

Осветяването на топлите връзки на тази група с Държавна сигурност и БСП бяха повод за поредната клеветническа атака срещу сайта Биволъ от страна на близки до групировките на властта медии – носеща почерка на “активно мероприятие”. Това е знак, че изнесените данни са идентифицирани като заплаха за поредния проект на ДС-мафията, с който се цели неутрализиране на протестите, чрез фалшива гражданска инициатива.

По подобен начин и от същите пропагандни трибуни Биволъ беше атакуван през 2011-2012 г. след публикациите на американските дипломатически доклади в партньорство с Wikileaks. В началото на 2013 Биволъ разкри, че бившият премиер Бойко Борисов е бил разработван за връзки с организираната престъпност като агент “Буда”. Веднага след това сайтът и екипът ни станаха мишена на злостна клеветническа кампания. Интересно е да се анализира аналогичността на атаките преди и сега от едни и същи, винаги казионни медии срещу нас, но с коренно различна политическа трактовка. Ясен критерий за безпринципността на ченгеджийското мероприятие и неговите марионетки.

Създателите и журналистите в сайта винаги са заемали публична и принципна позиция за лустрация на съпричастните към Държавна сигурност и против инфилтрирането на свързани с организираната престъпност лица във властта. Както в предишните случаи, така и в този, Биволъ ще търси правата си и ще отговори на клеветниците по законоустановения ред.

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Включете се с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК (през PayPal, банкова карта, Epay/банков превод), или станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ (през PayPal или банкова карта), или със СМС от България или чужбина

Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

Вижте също / Read Also