Мръсната кампания на медиите на Пеевски срещу Биволъ навлиза в нова фаза

Пеевски прати свой екип чак до Париж, за да разследва журналист от Биволъ дали е "социално слаб".
by Екип на Биволъ

Тази сутрин на адреса в парижкото предградие, където живее гл. редактор Атанас Чобанов, се явява снимачен екип на телевизия “Канал 3”.

Натрапниците се представили на съпругата му като “колеги”, искали да влязат в апартамента, разпитвали дали това е “социално жилище” и снимали сградата.

През това време Чобанов е в Лилехамер, където представлява българската разследваща журналистика на Световната конференция на разследващите журналисти, събрала 850 души от 120 държави. Чобанов е поканен от организаторите. В случая важният детайл е, че отсъствието на Атанас Чобанов от дома му е публично оповестено.

 

tchobanov-gicj

В понеделник Чобанов ще депозира във френската прокуратура жалба за тормоз от страна на овластеното лице Делян Пеевски, бивш директор на ДАНС, настоящ депутат, вече официален собственик на “Канал 3”, и акционер в “Булгартабак”. Към жалбата ще бъде приложено и разследване, което уличава документално “семейството” от хотел “Берлин” в укриване на десетки милиони евро доходи с неясен произход.

Защо медиите на #КОЙ минаха в истеричен режим срещу Биволъ?

През последните дни клеветническата кампания срещу Биволъ във всички притежавани от Пеевски медии достигна кресчендо заради последните разкрития на сайта ни. Свързани със собствениците на ПИБ лица са откраднали 20 млн. евро от храните за бедни в Румъния. Следите на парите водят към Кипър, където ПИБ имат филиал. По следите им са ОЛАФ и румънски прокурори (виж тук).

Румънското и европейско разследване не може да бъде спряно от подчинената на Пеевски българска прокуратура. ‪#‎КОЙ‬ е в паника. След като изсмука КТБ, Пеевски се обвърза с “гнилата ябълка” ПИБ. Това обаче е и последният му финансов рубеж. Благодарение на работата на Биволъ той получи първи, но не последен, реален удар, от който много боли.

Ликвидирането на престъпната структура ПИБ днес е кауза и синоним на освобождаване от отровата на ченгесарския преход. Факт е, че днес разследващите журналисти от Биволъ са единствения реален дразнител на мафиотизирания държавен модел, представляван от Пеевски, и срещу тях се води война с всички позволени и непозволени средства.

До неотдавна Чобанов беше обект на досъдебно производство за набеждаване, образувано от българската прокуратура. Разследването е активирано и водено точно по времето, когато сайтът направи ключови публикации (виж туктук и тук), уличаващи Цветан Василев, Делян Пеевски, Ахмед Доган и Бойко Борисов в корупционна схема за приватизацията и подялбата на Булгартабак.

Всичко това показва, че срещу сайта ни е впрегнат ресурса на цялата държавна власт, която Борисов – Буда и Пеевски, два ноторни проекта на службите, си поделят в момента. В тази игра те са сплотени до гроб от мръсната тайна за подялбата на награбеното, което няма как да афишират открито, но пък може да бъде разкрито от външен фактор.

Биволъ и хората, които го правят се превърнаха в основна мишена на Пеевските дадзибаота “Телеграф” и “Монитор”. Според същността на тези издания, става ясно, че в ход е поръчана репресивна политическа атака от страна на сегашния мафиотски режим и неговите нисши клакьори. Оклеветяващата кампания срещу нас е челна тема на тоалетните издания. Гнусните клевети са единственото съдържание на помията, с която ни заливат и ще бъдат дадени на съд. По интересното е, че дебелите ни плашат директно с подопечния си Главен прокурор, който да ни подгони като престъпници. Цацаров щял да разследва Биволъ по сигнал на Пеевските марионетки! Имайки предвид цялата международно известна мафиотска система на властова обвързаност, очакваме вече всякакви изстъпления срещу нас. В държавата на престъпниците всеки опълчил се срещу тях трябва да бъде унищожен. Залогът в тази тежка неблагодарна война е съдбата ни и тази на децата ни – въобще съдбата на България.. Ще я бъде или не.

Ще преживеем и бъдещите още по-гнусни атаки, но това ни най-малко не ни демобилизира, защото доказва нашата правота. Продължаваме уверени на 100%, че мафиотският модел на #КОЙ ще се разпадне с трясък под тежестта на истината.

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also