Capture_2014-06-06_a_11.43.47

Станислав Анастасов Снимка: Официален сайт на ДПС

Станислав Анастасов, предложен от ДПС да оглави МОСВ на мястото на Искра Михайлова е завършил „Информатика“ в Техническия университет – Мюнхен (ТУМ), Германия и „Стопанско управление“ в СУ „Св. Климент Охридски“ – пише в официалната му визитка на сайта на ДПС.

Какво именно ниво е „завършил“ Анастасов не става ясно, но смисълът на думата е еднозначен – твърди се, че е изкарал пълен курс на обучение и е получил диплома от ТУМ.

Наличието на такава диплома е изключително престижно, тъй като Техническият университет в Мюнхен е номер едно в Германия по бизнес администрация и информационни системи и влиза в топ 50 на университетите в света според „Класацията от Шанхай„. Според същата класация ТУМ е един от четирите най-добри технически университета в Европа.

Завършил или записал?

Преди няколко години във визитка публикувана във в. Капитал Станислав Анастасов е представен по-скромно: „Следвал е една година „Приложна математика“ в Германия. Оттам го връща желанието за реализация в политиката.“

За да се счита „завършил“, студент записан в Техническия Университет в Мюнхен трябва да защити поне бакалавърска степен, което означава следване от минимум 3 години (6 семестъра).

По информация на Биволъ Станислав Атанасов е бил записан за специалността „Информатика“ в ТУМ, но чисто и просто не е успял да си вземе изпитите и именно това го връща в България, а не „желанието за реализация в политиката“.

Сега обаче желанието за още по-голяма реализация в политиката като кандидат за евродепутат и министър извежда на преден план „завършването“ в ТУМ, което впечатли дори доктора на пожарникарските науки Бойко Борисов.

Къде е дипломата на завършилия Анастасов?

Биволъ се обърна с официално запитване към пресслужбата на Техническия университет в Мюнхен с въпроси какво и кога е следвал Станислав Анастасов, получил ли е дипломи и какви. От ТУМ отговориха веднага, че ще направят проучване, но според немския Закон за защита на личните данни е необходимо писмено съгласие на бившия студент.

След това От Центъра за услуги на студентите в ТУМ изпратиха формуляр по образец, който г-н Анастасов трябва да попълни и подпише, за да даде достъп на медиите до информацията за неговото следване и завършване. Препратихме формуляра на пресцентъра на ДПС, с молба да бъде предаден на младия кандидат-министър.

Capture_2014-06-06_a_11.26.57

Млад, деен либерал

Анастасов е член на ДПС от 2006 г. Бил е секретар на Централния оперативен съвет на МДПС. Сега е Вицепрезидент на Младежкия Либерален Интернационал IFLRY.

През 2012 г. Станислав Анастасов е съучредител на Гражданското сдружение на либералите от Югоизточна Европа. В списъка с учредителите според системата „Дакси“ влиза и Десислава Красимирова Тодорова, която е учредител на партията на Николай Бареков – България без цензура и беше девета в листата на ББЦ за изборите за Европейски парламент.

Намирате ли тази статия за полезна?
Подкрепете ни, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

Аз поддържам Биволъ >>

This post is also available in: English