abv-izhica

На 7 ноември преди 2 години българският президент бракониерства в Узбекистан по време на официална държавна визита. Според очевидци, в резервата Нурати под проливен дъжд той отстрелял рядък планински овен – архар, метнал го на коня си и така се спускал по планинската пътека.

Ден преди това, на брега на езерото Айдър Кул, Първанов тренирал стрелба по питомни зайци. Изправен в открит джип той пуцал по нещастните дългоухи и дори не се обърнал да види колко е уцелил – разказват очевидците пред кореспондент на Радио Свобода.

На 11 ноември 2010 в НДК ще се проведе възпоминателно събрание на правозащитници, природозащитници и граждани. Под мотото Архарът да Бъде Възмезден или АБВ те ще настояват президентът Първанов – Агент Гоце да заплати от джоба си за убийството на животното, което е вписано в Червената книга, да върне трофея на Узбекистан, да подаде оставка и да се оттегли от политическия живот.

Вход свободен.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.


Widget not in any sidebars