Премиерска виагра за увисналия имидж на БСП

Екип на Биволъ

 bb-sik

Бойко Борисов с Румен Николов – Пашата на парти на СИК. Снимка: Капитал, 1995 г.

Секретните грами на американското посолство, които уличават Бойко Борисов в престъпна дейност са мероприятие на БСП. Това неподражаемо и уникално откритие направи самият потърпевш. Изказването, разбира се веднага се превърна в медиен хит, както и всички ментални проблясъци на премиера. Тъй като Биволъ е официалният партньор на Уикилийкс за Балканите, няма как да не се почувстваме оклеветени от тази нагла лъжа, дори и произнесена от височайшата уста на актуалния ни диктатор.

Преди година и половина Борисов определи въпросните дипломатически доклади, като “жълта медия”, въпреки, че те са признати за автентични /но откраднати/ официално от Държавния департамент на САЩ. Какво излиза от блестящите умотворения на премиера? Първо, че самото явление “Уикилийкс” е някаква законспирирана партийна централа на Станишев, а Джулиън Асанж е виден представител на пролетариата и има зловещата мисия да затъмни новоизбухналата звезда на българския политически небосклон, измисляйки му несъществуващо криминално минало. Няма как да не си спомним, че преди 7 г. Борисов определи по същия начин публикацията в американското политическо списание “Конгрешънал куотърли”, което резюмира секретен швейцарски доклад, в който странно как се описваха сенчестите връзки на бившия Гл. секретар на МВР с лица и структури на родната организирана престъпност. Съвпаденията и потвържденията на информациите от “швейцарския доклад” в американската преса и разконспирираните в световен мащаб американски дипломатически доклади са очевидни и всичко това може да се прочете в публикациите на Биволъ, заедно с официалните изявления на журналиста Джеф Щайн и на собственика на Уикилийкс Джулиън Асанж пред Европарламента, че документите са достоверни, не са манипулирани и могат да издържат дори в съда.

Последваха разкрития за крупен наркоканал в германската провинция Бавария, където Бойко Борисов е споменат от международен наркодилър, като “Биг брадър” на мафиотите. Разкритията излизат чак сега, защото прокуратурата удобно ги е смачкала, но от тях става ясно, че “Големият брат” като главен секретар е държал чадър над канал за хероин преди 2004 г. когато още не е влязъл в политиката. Но БСП има стратегическа визия. Това определено намирисва на “световен конспиративен заговор” за дискредитация. Естествено зад този глобален и разгърнат в много държави десетилетен план стоят стотици милиони долари, или евро и гениалният и всесилен ум на Станишев и неговата политическа клика. Да не говорим за скорошните публикации в сп. “Форбс” за Уикилийкс и съвместната й работа с Биволъ, които също са поръчани на “Позитано” 20. Според умопомрачителната логика на Борисов най-големите световни издания като “Гардиън”, “Ню Йорк таймс”, “Льо Монд”, “Ел паис” и “Шпигел”, които започнаха първи да публикуват скандалните разкрития на грамите, са оръдия на редакцията на “Дума” 😉 Вероятно и последвалите катаклизми в международната политика, подаваните оставки от висши държавници в страни като Германия, САЩ и Мексико са инспирирани от партийните интереси на българските социалисти. Невероятна реклама за БСП и полумъртвата й организация. Жесток напън за реанимиране на завинаги повехналата слава на “столетницата-майка” и създаване в съзнанието на българите на мита за всесилната и всевластна роля на бившата репресивна партия и нейната мистична Държавна сигурност. Както се вика – светът от Вашингтон, до Берлин, Лондон, Брюксел и София е в ръцете на Политбюро. “Да живеят всички БКП-та по земните кълбета!”

Не се учудваме на искрените усилия на бившия предан член на Партията и служител на нейния репресивен апарат – Бойко Борисов да налива имидж именно в падналия рейтинг на БСП. Явно такава е новата заръка и новата директива, която е поставена пред бившия пазвантин на Тато. Но ние от Биволъ искаме ясно да кажем, като набедени верни слуги на “активните мероприятия” на БСП – “Не вървой, Бойко! Ресто, не струва” Няма кой вече да се върже на плоските и зле измислени масови лъжи, които ръсиш. Всуе се мъчиш да вдигнеш славата на създателката си до небесата, като приписа на партийните червени активисти дори явлението Уикилийкс и последвалите неудобни разкрития за тъмните страни на мръсната световна политика, включително и твоята персона. Със същия успех можеш да обясниш глобалното затопляне (или застудяване), икономическата и финансова криза за дестабилизиране на САЩ и другите империалисти, земетресението в Перник или календара на маите, който ти отрежда прекъсване на мандата в края на годината.

Трябва обаче да се признае, че големият брат Бойко от Банкя не можа да надскочи конспиративната висота на по-малкия му брат Груйо от Скопие. Когато Биволъ публикува грамите за управлението на Груевски те бяха тутакси обявени за заговор на гръцкото и българското разузнаване срещу достойните наследници на Александър Македонски. Което ни навежда на мисълта, че нашият херой подценява международното положение. Окрупнявай, Бойко, окрупнявай. Няма как да е само Станишев и БСП. Сто процента в конспирацията срещу теб е замесен и социалистическия интернационал, който за целта е вербувал агенти на ЦРУ.

Нека да приемем, че Бойко Борисов е прав. Че е чист като бебешка пелена, че не е имал престъпно минало и мутренски афери, че е умен и интелигентен съвременен български политик, който бори корупцията и бедността и е издигнал на държавнически постове най-честните, достойни и способни българи. Че уверено и неотклонно води България не другаде, а именно към европейско развитие. Тогава изникват обаче многобройни въпроси, чиито отговори няма кой и как да даде. От тях ние ще си позволим само няколко, чийто отговори се очакват не само от българското общество, но и от международната общност.

Нека да започнем с това:

 1. Бил ли е Бойко Борисов персонално член на БКП, кога е постъпил и кога е напуснал Партията? Какви са били неговите мотиви да избере партийното членство пред деполитизацията в МВР?
 2. Бил ли е Бойко Борисов някога зависим, или вербуван като агент и доносник от Държавна сигурност, или други класифицирани служби на МВР? Ако е бил – как е станало това, кой го е вербувал и с какво Борисов днес е зависим от тези хора и среди?
 3. Бил ли е Бойко Борисов съдружник със знакови фигури от българските силови групировки и продължава ли да подържа топли връзки с някои от тях до ден днешен? Уличавани ли са фирми, в които е участвал и ръководел Борисов в престъпна дейност и имало ли е срещу тях образувани разследвания за криминална дейност?
 4. Прикривани ли са тези разследвания и готов ли е Премиерът, в името на прозрачността да даде публичен достъп до въпросните преписки, за да се увери обществото, че има за лидер един действително чист и почтен човек?
 5. Защо Бойко Борисов и неговият подчинен Ваньо Танов отказват да дадат достъп до протоколите от скандалната проверка във фабриката на Мишо Бирата, която стана известна след публикувани разговори между двамата, говорещи за корупционна злоупотреба с власт?
 6. Издигал ли е Борисов, в качеството на партиен лидер лица, свързани с криминална дейност и осъждани за престъпления, според законите на Р.България?
 7. Как може Борисов да обясни, че един от неговите най-дейни защитници пред обществото е Димитър Иванов – бившия последен шеф на мракобесния 6-ти отдел на 6-то ГУ на ДС. Бивш колега на Борисов от Симеоново и бивш заместник на Илия Павлов в Мултигруп. “Познавам Бойко много добре!”, изплю камъчето Иванов.
 8. Имал ли е преки, или индиректни връзки Бойко Борисов с ухажваните от Румен Петков братя Галеви и носи ли отговорност за тяхното необезпокоявано бягство от страната и правосъдието? Самият бивш вътрешен министър призна, че Галеви са били под протекцията на Борисов.

Ние от Биволъ можем спокойно да заявим, че никога не сме кандидатствали, или членували в БКП/БСП. Никога не сме ходили на лов с червендалести величия, като например Георги Първанов, или  Валентин Златев, където да решаваме съдбата на държавата. Воювали сме също така непримиримо с корупцията и престъпността през годините на прехода, докато някои са разработвали през това време контрабандни канали и са присвоявали национално имущество. Никога не сме разтривали ушите на Тодор Живков, нито други негови части, не сме били мутри на Симеончо и неокомунстическата олигархия. Никога не сме служили в Симеоново, не сме били агенти на ДС, нито на каквито и да били служби в това министерство. Пишем за престъпленията и корупцията на всички досегашни правителства, включително и на Тройната коалиция, докато някои умело градяха политически проекти за продължаване на статуквото.

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

Избрахте да дарите 10.00€ Месечно

Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 10.00€ Месечно

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Please, read our Terms and conditions here.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Bivol is not recording the number of your bank card. The card payments go through Stripe. Card donations for Bivol are managed by the French NGO Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 5.00€

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Please, read our Terms and conditions here.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Bivol is not recording the number of your bank card. The card payments go through Stripe. Card donations for Bivol are managed by the French NGO Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

лв.
 
The current exchange rate is 1.00 EUR equals 0 BGN.
Възможности за плащане
Информация за Вас

Внимание: с този метод сумата ще е в лева, а не в евро. Можете да изпратите "Данъкъ Биволъ" електронно през Epay.bg или с банков превод. От територията на България можете също да изпратите пари в брой през EasyPay, или да направите превод през банкомат, поддържащ услугата B-Pay.    

Обща сума: 5,00 лв.

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

SMS код BIVOL

За да подкрепите с малка сума нашите разследвания и автори, можете да изпратите SMS на кратък номер. Ще получите с обратен SMS линк към нашия архив.

 • Изпрати 1,2 лв. на номер 1851 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ
 • Изпрати 2,4 лв. на номер 1092 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ
 • Изпрати 4,8 лв. на номер 1094 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ
 • Изпрати 12 лв. с два смс-а на номер 1096 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ

Сумите са с включен ДДС. Моля, имайте предвид, че това е най-неефективният начин да подпомогнете Биволъ, тъй като комисионната на мобилните оператори достига 60%. Ако имате възможност, използвайте някой от другите методи на плащане.

Криптовалути

За да ни изпратите биткойни сканирайте QR кода или използвайте един от двата адреса: Standard: 1EY3iwkPXiby6XFsyCcVPGZPYCGPbPeVcb
Segwit: bc1ql28g7qnvdmenrzhhc7rtk0zk67gg4wd9x9jmmc

 

 

Вижте също / Read Also

%d блогъра харесват това: