Премиерска виагра за увисналия имидж на БСП

Екип на Биволъ

 bb-sik

Бойко Борисов с Румен Николов – Пашата на парти на СИК. Снимка: Капитал, 1995 г.

Секретните грами на американското посолство, които уличават Бойко Борисов в престъпна дейност са мероприятие на БСП. Това неподражаемо и уникално откритие направи самият потърпевш. Изказването, разбира се веднага се превърна в медиен хит, както и всички ментални проблясъци на премиера. Тъй като Биволъ е официалният партньор на Уикилийкс за Балканите, няма как да не се почувстваме оклеветени от тази нагла лъжа, дори и произнесена от височайшата уста на актуалния ни диктатор.

Преди година и половина Борисов определи въпросните дипломатически доклади, като “жълта медия”, въпреки, че те са признати за автентични /но откраднати/ официално от Държавния департамент на САЩ. Какво излиза от блестящите умотворения на премиера? Първо, че самото явление “Уикилийкс” е някаква законспирирана партийна централа на Станишев, а Джулиън Асанж е виден представител на пролетариата и има зловещата мисия да затъмни новоизбухналата звезда на българския политически небосклон, измисляйки му несъществуващо криминално минало. Няма как да не си спомним, че преди 7 г. Борисов определи по същия начин публикацията в американското политическо списание “Конгрешънал куотърли”, което резюмира секретен швейцарски доклад, в който странно как се описваха сенчестите връзки на бившия Гл. секретар на МВР с лица и структури на родната организирана престъпност. Съвпаденията и потвържденията на информациите от “швейцарския доклад” в американската преса и разконспирираните в световен мащаб американски дипломатически доклади са очевидни и всичко това може да се прочете в публикациите на Биволъ, заедно с официалните изявления на журналиста Джеф Щайн и на собственика на Уикилийкс Джулиън Асанж пред Европарламента, че документите са достоверни, не са манипулирани и могат да издържат дори в съда.

Последваха разкрития за крупен наркоканал в германската провинция Бавария, където Бойко Борисов е споменат от международен наркодилър, като “Биг брадър” на мафиотите. Разкритията излизат чак сега, защото прокуратурата удобно ги е смачкала, но от тях става ясно, че “Големият брат” като главен секретар е държал чадър над канал за хероин преди 2004 г. когато още не е влязъл в политиката. Но БСП има стратегическа визия. Това определено намирисва на “световен конспиративен заговор” за дискредитация. Естествено зад този глобален и разгърнат в много държави десетилетен план стоят стотици милиони долари, или евро и гениалният и всесилен ум на Станишев и неговата политическа клика. Да не говорим за скорошните публикации в сп. “Форбс” за Уикилийкс и съвместната й работа с Биволъ, които също са поръчани на “Позитано” 20. Според умопомрачителната логика на Борисов най-големите световни издания като “Гардиън”, “Ню Йорк таймс”, “Льо Монд”, “Ел паис” и “Шпигел”, които започнаха първи да публикуват скандалните разкрития на грамите, са оръдия на редакцията на “Дума” 😉 Вероятно и последвалите катаклизми в международната политика, подаваните оставки от висши държавници в страни като Германия, САЩ и Мексико са инспирирани от партийните интереси на българските социалисти. Невероятна реклама за БСП и полумъртвата й организация. Жесток напън за реанимиране на завинаги повехналата слава на “столетницата-майка” и създаване в съзнанието на българите на мита за всесилната и всевластна роля на бившата репресивна партия и нейната мистична Държавна сигурност. Както се вика – светът от Вашингтон, до Берлин, Лондон, Брюксел и София е в ръцете на Политбюро. “Да живеят всички БКП-та по земните кълбета!”

Не се учудваме на искрените усилия на бившия предан член на Партията и служител на нейния репресивен апарат – Бойко Борисов да налива имидж именно в падналия рейтинг на БСП. Явно такава е новата заръка и новата директива, която е поставена пред бившия пазвантин на Тато. Но ние от Биволъ искаме ясно да кажем, като набедени верни слуги на “активните мероприятия” на БСП – “Не вървой, Бойко! Ресто, не струва” Няма кой вече да се върже на плоските и зле измислени масови лъжи, които ръсиш. Всуе се мъчиш да вдигнеш славата на създателката си до небесата, като приписа на партийните червени активисти дори явлението Уикилийкс и последвалите неудобни разкрития за тъмните страни на мръсната световна политика, включително и твоята персона. Със същия успех можеш да обясниш глобалното затопляне (или застудяване), икономическата и финансова криза за дестабилизиране на САЩ и другите империалисти, земетресението в Перник или календара на маите, който ти отрежда прекъсване на мандата в края на годината.

Трябва обаче да се признае, че големият брат Бойко от Банкя не можа да надскочи конспиративната висота на по-малкия му брат Груйо от Скопие. Когато Биволъ публикува грамите за управлението на Груевски те бяха тутакси обявени за заговор на гръцкото и българското разузнаване срещу достойните наследници на Александър Македонски. Което ни навежда на мисълта, че нашият херой подценява международното положение. Окрупнявай, Бойко, окрупнявай. Няма как да е само Станишев и БСП. Сто процента в конспирацията срещу теб е замесен и социалистическия интернационал, който за целта е вербувал агенти на ЦРУ.

Нека да приемем, че Бойко Борисов е прав. Че е чист като бебешка пелена, че не е имал престъпно минало и мутренски афери, че е умен и интелигентен съвременен български политик, който бори корупцията и бедността и е издигнал на държавнически постове най-честните, достойни и способни българи. Че уверено и неотклонно води България не другаде, а именно към европейско развитие. Тогава изникват обаче многобройни въпроси, чиито отговори няма кой и как да даде. От тях ние ще си позволим само няколко, чийто отговори се очакват не само от българското общество, но и от международната общност.

Нека да започнем с това:

  1. Бил ли е Бойко Борисов персонално член на БКП, кога е постъпил и кога е напуснал Партията? Какви са били неговите мотиви да избере партийното членство пред деполитизацията в МВР?
  2. Бил ли е Бойко Борисов някога зависим, или вербуван като агент и доносник от Държавна сигурност, или други класифицирани служби на МВР? Ако е бил – как е станало това, кой го е вербувал и с какво Борисов днес е зависим от тези хора и среди?
  3. Бил ли е Бойко Борисов съдружник със знакови фигури от българските силови групировки и продължава ли да подържа топли връзки с някои от тях до ден днешен? Уличавани ли са фирми, в които е участвал и ръководел Борисов в престъпна дейност и имало ли е срещу тях образувани разследвания за криминална дейност?
  4. Прикривани ли са тези разследвания и готов ли е Премиерът, в името на прозрачността да даде публичен достъп до въпросните преписки, за да се увери обществото, че има за лидер един действително чист и почтен човек?
  5. Защо Бойко Борисов и неговият подчинен Ваньо Танов отказват да дадат достъп до протоколите от скандалната проверка във фабриката на Мишо Бирата, която стана известна след публикувани разговори между двамата, говорещи за корупционна злоупотреба с власт?
  6. Издигал ли е Борисов, в качеството на партиен лидер лица, свързани с криминална дейност и осъждани за престъпления, според законите на Р.България?
  7. Как може Борисов да обясни, че един от неговите най-дейни защитници пред обществото е Димитър Иванов – бившия последен шеф на мракобесния 6-ти отдел на 6-то ГУ на ДС. Бивш колега на Борисов от Симеоново и бивш заместник на Илия Павлов в Мултигруп. “Познавам Бойко много добре!”, изплю камъчето Иванов.
  8. Имал ли е преки, или индиректни връзки Бойко Борисов с ухажваните от Румен Петков братя Галеви и носи ли отговорност за тяхното необезпокоявано бягство от страната и правосъдието? Самият бивш вътрешен министър призна, че Галеви са били под протекцията на Борисов.

Ние от Биволъ можем спокойно да заявим, че никога не сме кандидатствали, или членували в БКП/БСП. Никога не сме ходили на лов с червендалести величия, като например Георги Първанов, или  Валентин Златев, където да решаваме съдбата на държавата. Воювали сме също така непримиримо с корупцията и престъпността през годините на прехода, докато някои са разработвали през това време контрабандни канали и са присвоявали национално имущество. Никога не сме разтривали ушите на Тодор Живков, нито други негови части, не сме били мутри на Симеончо и неокомунстическата олигархия. Никога не сме служили в Симеоново, не сме били агенти на ДС, нито на каквито и да били служби в това министерство. Пишем за престъпленията и корупцията на всички досегашни правителства, включително и на Тройната коалиция, докато някои умело градяха политически проекти за продължаване на статуквото.

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Включете се с Данъкъ Биволъ!

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ или Годишен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

Избрахте да дарите 10.00€ Месечно

Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 10.00€ Месечно

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Избрахте да дарите 10.00€ Годишно

Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 10.00€ Годишно

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 5.00€

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Вижте как да подкрепите Биволъ със SMS на кратък номер или с криптовалута тук

.

Вижте също / Read Also