Областната дирекция на МВР в Бургас трябва да отговори на въпросите на Биволъ дали в патрулки и в сградата на РУ „Полиция“ – Несебър са откривани тежки наркотици и какво се е случило със заведените преписки. Това става ясно от писмо на Дирекция „Правна“ на МВР, получено в редакцията след запитване по реда на ЗДОИ.

Министър Бъчварова трябва лично да даде отговор дали главния секретар на МВР Георги Костов е присъствал на гуляй на магистрати и висши полицаи, проведен на 3 юни т.г. в заведение на Пламен Петков в Поморие.

Петков е бивш ортак на покойния сикаджия Бай Миле и началник на Божо Кравата (или Козела), чиито хора няколко дни по-късно спретнаха кървав екшън в Слънчев бряг с хората на Митьо Очите, пред очите на чуждестранни туристи.

mvr-zdoi-2mvr-zdoi-1

Това прехвърляне на топката към ОДМВР-Бургас показва, че министър Бъчварова не гори от желание да проверява реално скандалните факти изнесени от Биволъ, а се търси замазване и прикриване на случая.

Именно в ОДМВР-Бургас преписките са били смачкани, а висши началници от същата областна дирекция са присъствали на купона в заведението на Пламен Петков, в компанията на главния секретар Георги Костов.

До момента няма никаква реакция на медийните ни въпроси отправени до пресцентъра на МВР и до пресцентъра на прокуратурата.

Описаните от Биволъ в две публикации случаи разкриват дълбоката симбиоза между властта и тежката организирана престъпност. Може би затова вече няколко дни темата е напълно игнорирана от всички медии, дори и тези, които се афишират като критични към властта.

По информация на Биволъ на банкета в ресторант „24“ в Поморие е присъствал шефът на етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров и още един член на ВСС. Днес редакцията ни изпрати въпроси и до всички членове на ВСС, дали случаят ще бъде обсъден от правителството на съдебната власт.

Информацията за тези изключително скандални случаи вече е преведена на английски език. Тя ще бъде изпратена на прокурорите и експертите на Европейската комисия, които се очаква да започнат проверка и анализ на дейността на българската прокуратура.

Намирате ли тази статия за полезна?
Подкрепете ни, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

284 еднократни данъкоплатци за 2018 г. са осигурили до този момент 5120 €.
708 активни месечни данъкоплатци осигуряват 3380 € месечнo.
12 активни годишни данъкоплатци осигуряват сумата от 1440 € годишно

Аз поддържам Биволъ >>