Borisov-Buda-480x280

Колаж: Неновините

В свое медийно изявление по повод изнасяне на истината за агентурно досие „БУДА“, Бойко Борисов заявил, че това била „пълна глупост“ и зад това стояли Слави Бинев и „кръгът Банкя“. По същия начин преди известно време Борисов заяви, че зад секретните грами на американските посланици, които Биволъ публикува по силата на договор за сътрудничество с Уикилийкс, стоял Станишев и БСП. По тази логика, излиза, че влиянието на Биволъ прогресивно нараства и разширява своя периметър. Утре очакваме да застанат зад нас също Кунева, Синята коалиция, а защо не и НФСБ и дори „мравките“ в ГЕРБ.

Непрекъснатото „търсене на теле“ под Биволъ, издава характерното личностно мислене и ценностна система на сегашния ни Премиер. Той е неспособен да си представи дори, че е възможно някой просто да си върши работата по съвест, професионално и без никакви зависимости. В неговата вселена е нормално зад всичко да стои БСП, или „Кръгът Банкя“, или други подобни политико-сенчести структури, изпичили от сухия пън на Партията-майка. Нали самият той е подобна клечка. „Носен на ръце“ и създаден именно от тия същите, на които сега се опитва да прикачи Биволъ. Не знаем, дали досието БУДА е глупост, или не, както твърди обектът, защото не сме го правили и водили ние, а бившият управител на Борисов от ИПОН и сегашен негов Гл. секретар в ДАНС – Младен Георгиев. Той най-добре си знае глупав ли е бил БУДА, или съвестно си е вършел задълженията. Съдбите на Борисов и Георгиев са останали толкова тясно преплетени през годините и това ясно доказва как е „отрязъл“ ББ навремето вербовчика си.

Биволъ следва своята собствена пътечка и влачи хомота на тежката ни реалност. Не влиза в о(т)борите на Костов, БСП, „Бистришките тигри“, или „Котараците“. Затова Биволъ е толкова част от кръга в селото на Борисов, колкото той може да бъде разследващ журналист. Но знае ли човек на какви превратности е способна съдбата и дали един ден сегашния премиер няма да се кандидатира за стажант в нашия сайт?

Биволъ е зависим единствено от надделяващия интерес на българското общество и няма да се спре докато не изчисти „Авгиевите обори“ на държавичката ни от екскрементите на стари и нови номенклатуро-ченгесаро-олигарси и техните креатури. Неслучайно в защита на БУДА се надигнаха изведнъж най-зловещите сенки от миналото, като бившия шеф на Шесто управление на ДС – Димитър Иванов /Гестапото/. Особената нервност в нападките срещу Биволъ, които си подават в публичното пространство Борисов и Иванов са добра основа на задълбочен анализ за общи интереси и тревоги. Бъдещето неизменно ще разкрие зависимостите и връзките между сегашната власт в България и репресивния апарат на БКП от преди 24 г. и това, че всъщност става въпрос за едни и същи структури, които управляват страната и се разпореждат със съдбата ни, и преди, и сега.

Леко ни радва ни само, че Бойко Борисов все пак показва някаква мисловна еволюция, макар и твърде плахо. В началото на 2011 г. когато Биволъ разкри, че по данни на ЦРУ, той е трафикант на амфетамини и перач на пари, зависим от ЛукОЙЛ, Борисов подмина това с недобре прикрит опит за пренебрежително маргинализиране: „Не чета жълти медии“. Сега вече цитира правилно „Биволъ“ и дори пита защо не публикуваме и неговия „отказ“ да бъде вербован от съратника си Младен Георгиев. Няма как да не се радваме, че сме израстнали за година и половина от „жълта медия“ до такава, която заслужава да й се спомене името, дори и във връзка с родния му “кръг Банкя”.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet