Как Цацаров се подигра с публиката за собствеността на “Юлен” АД и опъна чадър над Цеко Минев

Данните за собствеността на "ТАК Сървисиз" са декларирани в българския Търговски регистър и водят към кипърския безработен Георгиус Георгиу
Екип на Биволъ

Главният прокурор Сотир Цацаров буквално се подигра с обществото. Обеща да разкрие собствеността на “Юлен” АД и не го направи. Но пък разкри, че прокуратурата или е некомпетентна, или чадъросва Цеко Минев.

Вчера в интервю за “Шоуто на Слави” Сотир Цацаров заяви, че днес, в петък, прокуратурата ще разкрие името на реалния собственик на концесионера на ски-зона Банско “Юлен” АД.

Днес говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова е заявила пред Дневник, че все още се очаква информация от Вирджинските острови за мажоритарния акционер в “Юлен” АД “Такс сървисиз лимитед”, за да се достигне до реалния собственик.

Собствеността на “Такс сървисиз лимитед” обаче е съвсем ясна и е декларирана в българския Търговски регистър (виж документа тук). Няма никаква причина прокуратурата да я търси от Вирджинските острови вече пет месеца.

Единственият акционер в “Такс сървисиз лимитед” е кипърската компания “Дюк Номинийз Лимитид”.

Кипърският регистър е публичен и в него се вижда, че мажоритарен собственик на “Дюк Номинийз Лимитид” е Георгиус Георгиу.

Георгиус Георгиу е мажоритарен собтвеник на Дюк номинийз (състояние към края на 2017 г.)

По-рано разследване на Биволъ разкри, че същият Георгиус е малоимотен кипърски гражданин и номинален собственик на компании, източили 1,5 милиарда лева кредити от Първа инвестиционна банка.

Според думите на премиера Борисов, зад Георгиус Георгиу стои Цеко Минев, един от собствениците на ПИБ.

Преди него адвокатът на Юлен Петър Петров заяви, че Георгиус Георгиу е само номинален собственик, а всички компетентни институции в държавата знаели кой е реалния собственик на “Юлен”.

Само Цацаров, който има всички правомощия, не желае да разследва по-далеч от Вирджинските острови и все още чака официален документ от там за нещо, което е налично на един клик разстояние в Търговския регистър.

Ако се потвърди официално, че Цеко Минев стои зад Георгиус Георгиу, той трябва тутакси да бъде арестуван и обвинен за източване на милиарди от ПИБ.

Днешното съобщение на прокуратурата може да се разглежда само по два начина: признание за некадърност и некомпетентност, или прокурорски чадър над Цеко Минев.

Трети вариант няма.

Както Биволъ вече писа, когато се пукне циреят ПИБ, отговорност ще носи Цацаров. Това днес е потвърдено и подпечатано от самия него, със собствените му лъжи пред нацията от телевизионния екран.

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also