Как Цацаров се подигра с публиката за собствеността на “Юлен” АД и опъна чадър над Цеко Минев

Данните за собствеността на "ТАК Сървисиз" са декларирани в българския Търговски регистър и водят към кипърския безработен Георгиус Георгиу
by Екип на Биволъ

Главният прокурор Сотир Цацаров буквално се подигра с обществото. Обеща да разкрие собствеността на “Юлен” АД и не го направи. Но пък разкри, че прокуратурата или е некомпетентна, или чадъросва Цеко Минев.

Вчера в интервю за “Шоуто на Слави” Сотир Цацаров заяви, че днес, в петък, прокуратурата ще разкрие името на реалния собственик на концесионера на ски-зона Банско “Юлен” АД.

Днес говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова е заявила пред Дневник, че все още се очаква информация от Вирджинските острови за мажоритарния акционер в “Юлен” АД “Такс сървисиз лимитед”, за да се достигне до реалния собственик.

Собствеността на “Такс сървисиз лимитед” обаче е съвсем ясна и е декларирана в българския Търговски регистър (виж документа тук). Няма никаква причина прокуратурата да я търси от Вирджинските острови вече пет месеца.

Единственият акционер в “Такс сървисиз лимитед” е кипърската компания “Дюк Номинийз Лимитид”.

Кипърският регистър е публичен и в него се вижда, че мажоритарен собственик на “Дюк Номинийз Лимитид” е Георгиус Георгиу.

Георгиус Георгиу е мажоритарен собтвеник на Дюк номинийз (състояние към края на 2017 г.)

По-рано разследване на Биволъ разкри, че същият Георгиус е малоимотен кипърски гражданин и номинален собственик на компании, източили 1,5 милиарда лева кредити от Първа инвестиционна банка.


Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да подкрепите Биволъ с малка сума. Въведете желаната сума в полето и реквизитите на Вашата банкова карта или използвайте бутона Apple Pay/G-Pay от Вашия мобилен телефон Плащането се извършва през системата Stripe и Биволъ не съхранява номера на Вашата карта.:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below
Или станете наш редовен спомоществовател с „Данъкъ Биволъ“

Според думите на премиера Борисов, зад Георгиус Георгиу стои Цеко Минев, един от собствениците на ПИБ.

Преди него адвокатът на Юлен Петър Петров заяви, че Георгиус Георгиу е само номинален собственик, а всички компетентни институции в държавата знаели кой е реалния собственик на “Юлен”.

Само Цацаров, който има всички правомощия, не желае да разследва по-далеч от Вирджинските острови и все още чака официален документ от там за нещо, което е налично на един клик разстояние в Търговския регистър.

Ако се потвърди официално, че Цеко Минев стои зад Георгиус Георгиу, той трябва тутакси да бъде арестуван и обвинен за източване на милиарди от ПИБ.

Днешното съобщение на прокуратурата може да се разглежда само по два начина: признание за некадърност и некомпетентност, или прокурорски чадър над Цеко Минев.

Трети вариант няма.

Както Биволъ вече писа, когато се пукне циреят ПИБ, отговорност ще носи Цацаров. Това днес е потвърдено и подпечатано от самия него, със собствените му лъжи пред нацията от телевизионния екран.

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Включете се с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК (през PayPal, банкова карта, Epay/банков превод), или станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ (през PayPal или банкова карта), или със СМС от България или чужбина

Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also