Capture_2013-10-10_a_20.34.49

Вчера на официалната страница на посолството на Франция у нас в социалната мрежа Facebook грееше в едър план снимка на министър Иван Данов, известен с това, че е източил чрез измама 15000 евро от френската социална система.

Отбелязах този факт с гневен коментар, публикуван в Биволъ в късните часове на 10 октомври, впоследствие отразен и от сайта Pik.bg.

В коментара питах дали комуникаторите на френското посолство си дават сметка какво послание изпращат на българското гражданско общество? Толкова ли се гордеят с присъствието на шмекера Данов, за да го афишират в едър план? Все пак това е официална страница на посолството във Facebook, лице и глас на Франция в българския сегмент на социалната мрежа.

Отговорът дойде тази сутрин: дават си сметка за посланието. Снимката изчезна безследно от албума и от страницата на посолството във Facebook.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151910119896690&set=a.10151910113336690.1073741866.107234516689&type=3&theater

И тъй като в официалната комуникация на една велика сила едва ли стават случайни неща, трябва да се замислим над посланието. Да, стават гафове. Но когато ги признаваш така директно, става ясно също, че гафът е гаф.

Шмекерът Иван Данов е неуместна фигура за френското посолство – това ни казва спешното отстраняване на снимката. И това е добра, отлична новина.

Неуместен във Facebook, неуместен и в правителството, което пък е неуместно за България.

П.С. След случилото се е редно да си взема обратно обвиненията в политическо лицемерие, формулирани в предишния ми коментар.


Намирате ли тази статия за полезна?
Подкрепете ни, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

Аз поддържам Биволъ >>