Кметът реагира незабавно и издава заповед до РПУ на основание на чл. 44 ал. 1 т. 4 от ЗМСМА, според който кметът на общината „отговаря за опазването на обществения ред, като за осигуряването му издава писмени заповеди, задължителни за началниците на съответните полицейски служби“.

Според пресцентъра на община Попово, заповедта издадена от кмета е за „сваляне на всички символи и обозначения“ от градежа. 

РПУ, обаче, не се церемони много и сваля всички символи и обозначения като разрушава с фадрома въпросния шестметров градеж. Това е посрещнато с овации от медиите и политиците:

„В Славяново има незаконни постройки и прокуратурата, и органите на реда са взели необходимите мерки“ – коментира премиерът Борисов. 

„Отговорът на обществото и институциите беше адекватен“ – смята президентът Първанов.

„Държавата се върна“ – обяви агенция „Фокус“, която се явява нещо като официоз на властта, каквато и да е тя.

Сега е моментът да поискаме завърналата се държавата да не се фръцне и да си отиде, а да си остане на мястото. Поне още два незаконни градежа свързани с „проклятието на България“ Ахмед Доган чакат за събаряне. Те са много по-масивни и скандални от купчината камъни в Славяново и също предизвикват „бурно обществено недоволство“ и провокират „мнозинството от населението“:

– комплексът „Златна Перла“ край Варвара на фирмата кръстена на турския бизнесмен Краш Абделхамид;
– оградата и КПП-то на сараите на Доган в Бояна, които май и досега се охраняват от жандармерия и НСО за сметка на данъкоплатеца;

Може да се продължи с хотелите построени на дюните в Слънчев Бряг. И те отдавна чакат да им бъдат премахнати всички символи и обозначения.

Достатъчно да се възмутят много хора, да излязат на протест и да призоват от улицата за самоуправство с незаконните сараи и хотели, „паметници“ от епохата, когато ДПС беше във властта.

По логиката на случилото се в Славяново това е достатъчно, за да довтаса държавата, да активира чл. 44 ал.1 т.4 от ЗМСМА и да прати експресно фадромите.

Но подозирам, че в този случай държавата по-скоро ще прати полицаи да набият протестиращите, както се случи на 14 януари.

Защото корупцията и мафията нямат религия, символи и обозначения, а политическото им кредо е едно просто „Винаги!“.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.