Capture_2013-12-18_a_13.36.30

На 19.12, четвъртък, в книжарницата в подлеза на СУ (до спирката на метрото), от 18 ч. ще бъде представена книгата на проф. Емил Хорозов:

Проектният бизнес и ограбването на науката

наръчник на управляващия мошеник

Биволъ беше една от първите медии, които обърна внимание на скандала с ФНИ и интервюира проф. Хорозов още през май 2012 г. В края на 2012 за скандала писа авторитетното научно списание „Нейчър“ и ЕК започна проучване. През декември учените излязоха на протести, а съобщението, че Барозу е поканил на среща проф. Хорозов доведе до оставката на министър Сергей Игнатов през януари 2013.

Предговорът към книгата е публикуван в блога на проф. Хорозов.

Книга за престъпленията срещу българската наука

„Едно невероятно разследване, което е извършено не от прокуратурата, а от един учен.“ – писа до Биволъ читател, запознат с пълния текст. „Купете си книгата, защото е прелюбопитна. Чете се хем бързо и лесно, хем трудно, защото всеки нормален човек се чувства унизен и отвратен от лицата – главни герои в нея, които се изживяват като цвета на българската наука. Тази плетеница от нечисти връзки и действия, някои тайни, други съвсем явно незаконни, представлява всъщност една мафиотска структура. И докато четях, не можех да се отърва от мисълта, че това е всъщност умален модел на българската държава.“

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Включете се с еднократен данък или станете един от нашите редовни, месечни данъкоплатци