Capture_2013-12-18_a_13.36.30

На 19.12, четвъртък, в книжарницата в подлеза на СУ (до спирката на метрото), от 18 ч. ще бъде представена книгата на проф. Емил Хорозов:

Проектният бизнес и ограбването на науката

наръчник на управляващия мошеник

Биволъ беше една от първите медии, които обърна внимание на скандала с ФНИ и интервюира проф. Хорозов още през май 2012 г. В края на 2012 за скандала писа авторитетното научно списание „Нейчър“ и ЕК започна проучване. През декември учените излязоха на протести, а съобщението, че Барозу е поканил на среща проф. Хорозов доведе до оставката на министър Сергей Игнатов през януари 2013.

Харесва ли Ви статията?
Само срещу няколко лева месечно можете да гарантирате съществуването на независима разследваща журналистика.
Кликнете тук и станете абонат на Биволъ с Данъкъ "Биволъ"!Предговорът към книгата е публикуван в блога на проф. Хорозов.

Книга за престъпленията срещу българската наука

„Едно невероятно разследване, което е извършено не от прокуратурата, а от един учен.“ – писа до Биволъ читател, запознат с пълния текст. „Купете си книгата, защото е прелюбопитна. Чете се хем бързо и лесно, хем трудно, защото всеки нормален човек се чувства унизен и отвратен от лицата – главни герои в нея, които се изживяват като цвета на българската наука. Тази плетеница от нечисти връзки и действия, някои тайни, други съвсем явно незаконни, представлява всъщност една мафиотска структура. И докато четях, не можех да се отърва от мисълта, че това е всъщност умален модел на българската държава.“

Подкрепете кампанията #DMSЯневагейт за популяризиране на Яневагейт във Facebook

Ако цените нашата работа подкрепете сайта "Биволъ" с дарение (банков превод, в брой - през Cashterminal, ePay.bg - EasyPay, PayPal, биткойни), абонамент или покупка на наш рекламен продукт:

Print Friendly