kremikovci

Вие сте млад строителен инженер на 26 години. През живота си не сте развивал фирмена дейност. Нямате и собственост на ваше име. В деня на космонавтиката 12 април 2011 г. съдбата ви запокитва в друга орбита – тази на мултимилионерите. В същия ден печелите на търг активи на Кремиковци срещу 316 млн лева. 

Тази приказна история спохожда младия Лъчезар Варнаджиев, управител и едноличен собственик на фирмата „Елтрейд къмпани“, регистрирана през март. Резонен е въпросът откъде може да се появи у младия инженер тази сума пари, за да се разплати за Кремиковци? 31,6 млн вече са внесени по специалната депозитна сметка, а останалите 284,4 трябва да се внесат до дни.

Както стана ясно, Лъчезар Варнаджиев е служител на небезизвестната фирма за скрап „Надин“, фирмата му „Елтрейд“ е регистрирана на същия адрес като „Надин – Н“:  „Перник“ №120, София.

„Надин“ е дългогодишен лидер на пазара на изкупуване на черни и цветни метали за скрап. През 2009 г. Георги Домусчиев става управител на „Надин“, съобщава Капитал. Той е също и в борда на фирмата на Христо Ковачки „Атоменергоремонт“, но от офиса на Ковачки тогава отричат да имат интерес към търговията със скрап. Друга версия свързва Георги Домусчиев с Първа инвестиционна банка, която е най-големият кредитор на фирмата, изпитваща към момента финансови затруднения.

Има няколко фирми под знаменателя „Надин“. Домусчиев е в управлението на „Надин – Метал“ ЕООД. Tя обаче става собственост на „Надин – 3“ АД, която пък е собственост на „Надин – Н“ АД. Последната към момента е с управители и акционери Радослав Босилков, Владимир Тодоров и Огнян Шопов, с изпълнителен директор Радослав Босилков. Същите лица присъстват и в управлението на другите фирми от плеядата на „Надин“, която освен с изкупуване и преработка на скрап се занимава с недвижимост („Надин Риъл Естейт“), транспорт на отпадъци („Надин Транс“) и дори внос на автомобили и рент-а-кар („Хит Ауто – Надин“)

Освен това „Надин-Комерс“ и „Надин-Метал“ са в списъка на големите данъкоплатци и осигурители за 2010 г. публикуван от НАП.

Ако се окаже, че парите за Кремиковци са спестени от заплатата, получавана от Варнаджиев като служител в „Надин“, то фирмата има всички шансове да влезе и в списъка на Гинес като най-щедрия заплатоплатец.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet