Пламен Петков, бивш съдружник на Бай Миле и настоящ началник на Божидар Кузманов – Божо Кравата или Козела, лично се е погрижил за перфектната организация на прокурорско-полицейското парти, вдигнато от прокурор Бошнакова в ресторант 24 в Поморие на 3 юни т.г., само няколко дни преди Козела и Митьо Очите да влязат в кървав сблъсък в Слънчев Бряг.

Това става ясно от коментар във Facebook на Добромир Попов, който е присъствал на партито заедно с голяма компания. Коментарът е датиран от 5 юни и гласи следното:

„На 03.06.2016г. голяма компания от около 35 души посетихме организирано ресторант и клуб 24 по повод частно тържество. За перфектната организация изказваме благодарност към изп. директор г-н Пламен Петков, управител – Георги Драгнев и всички служители допринесли за приятното ни изкарване. Съчетание от уютна атмосфера, вкусна кухня с голяма фантазия и разнообразие, богата музикална програма и професионално обслужване го класира сред топ 5 от най-добрите места за организирани тържества в област Бургас.“

club-restaurant-24

Този факт опровергава думите на Юлиана Николова от ВСС, която вчера съобщи, че Съветът извършил „по най-неформалния начин“ проверка и установил, че „на събирането не е имало външен човек със съмнителна дейност“.

Оказва се, че Пламен Петков е присъствал и се е явил пред гостите в качеството си на изпълнителен директор. Не е изключено дори да е бил аплодиран за „перфектната организация“ от подпийналите магистрати; полицаи и други лица от местната власт, сред които членът на ВСС Ясен Тодоров и главният секретар на МВР Георги Костов.

За да могат да присъстват на партито Георги Костов и Ясен Тодоров дори са били командировани в района, показаха отговори от МВР и ВСС на запитвания по ЗДОИ на Биволъ. Интересни въпроси будят двете общи командировки в петък вечерта на морето. От официалният отговор на МВР се признава също, че Костов е бил със служебното БМВ. Още по-интересно е твърдението на присъствали на купона, че глав. секът е купонясвал на една маса с Ясен Тодоров, Бошнакова и ….. съпругата си. Последното може да бъде категорично потвърдено или опровергано само от една обективна проверка. Ако се окаже вярно този факт, то той е скандален и би хвърлил светлина за начините и причините за „командировките“ на висшите държавни служители лятно време по морето за сметка на бюджета. Премиерът Борисов обаче подобни подробности не го интересуват, особено ако са публикувани в Биволъ.

Както вече стана ясно всички досега изложени от Биволъ факти се оказаха верни. Особено за полицейските преписки за униформени служители заподозрени за дистрибуция на наркотици в Слънчев бряг. След публикациите ни, те са били иззети от бургаската прокуратура и са на вторично разследване в София. Проверка на купона при шефа на Кравата, където участват част от замесените в цялата сага лица е просто не пожелателно,  а задължително, с цел разкриване на цялата зловеща истина в дълбочина. Именно това ужасява обаче Цацаров и Тодоров. Ясно е защо.

ВСС обаче гласува с 20 срещу 3 гласа да не се извърши проверка на фактите, каквото предложение внесоха Калин Калпакчиев и Соня Найденова. Предложението беше мотивирано с желанието „да установи верността на фактите и твърденията и да предпази и защити авторитета на засегнатия магистрат и на правосъдието“.

В крайна сметка авторитетът на засегнатия магистрат не беше защитен, но дори пропадна още повече в дегенериралата дискусия достигнала низините на махленските обиди.

Какви са фактите и кой се страхува от тях?

Проверка на фактите, която ВСС не извърши, щеше да извади наяве няколко твърде неприятни за властта констатации. А именно:

– Пламен Петков е реалният собственик на ресторант „24“ в Поморие, където прокурор Бошнакова е организирала вечерята по случай своето повишение като районен прокурор. Това вече беше установено формално от Биволъ;

– Пламен Петков е имал бизнес партньорства с ноторни бандити на прехода като Бай Миле;

– Пламен Петков и Божидар Кузманов протичат заедно по няколко полицейски преписки за криминални деяния;

– Задържани във връзка с престрелката в Слънчев бряг са осигурявани като служители на фирма на Пламен Петков;

Както се разбра от думите на главния прокурор Сотир Цацаров, той също бил поканен да празнува с Бошнакова. Покана получила и правосъдния министър Екатерина Захариева. Цацаров  се осведомил кой ще присъства, дори говорил с Бошнакова кои ще са гостите, а тя го уверила, че ще плати сметката. В крайна сметка обаче не отишъл, защото „по такива събирания не ходя“

Тук очевидно има логическо противоречие. Няма причина Цацаров да се осведомява кой ще присъства на партито и кой ще плаща сметката, ако по принцип не ходи на такива събирания. От друга страна щом се е осведомил, главният прокурор едва ли е пропуснал да забележи досието на „перфектния организатор“ Пламен Петков, което свети във всички нюанси на червеното в информационните системи за криминално проявени лица.

За разлика от властта, Биволъ ще продължи с проверката на всички факти и обстоятелства, за да се види дали е случайно, че прокурор Радост Бошнакова, която се представя в социалните мрежи със сочния псевдоним „Шанел Модемоазел“, е организирала партито си именно в ресторанта на Пламен Петков.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

This post is also available in: English