Пламен Петков, бивш съдружник на Бай Миле и настоящ началник на Божидар Кузманов – Божо Кравата или Козела, лично се е погрижил за перфектната организация на прокурорско-полицейското парти, вдигнато от прокурор Бошнакова в ресторант 24 в Поморие на 3 юни т.г., само няколко дни преди Козела и Митьо Очите да влязат в кървав сблъсък в Слънчев Бряг.

Това става ясно от коментар във Facebook на Добромир Попов, който е присъствал на партито заедно с голяма компания. Коментарът е датиран от 5 юни и гласи следното:

„На 03.06.2016г. голяма компания от около 35 души посетихме организирано ресторант и клуб 24 по повод частно тържество. За перфектната организация изказваме благодарност към изп. директор г-н Пламен Петков, управител – Георги Драгнев и всички служители допринесли за приятното ни изкарване. Съчетание от уютна атмосфера, вкусна кухня с голяма фантазия и разнообразие, богата музикална програма и професионално обслужване го класира сред топ 5 от най-добрите места за организирани тържества в област Бургас.“

club-restaurant-24

Този факт опровергава думите на Юлиана Николова от ВСС, която вчера съобщи, че Съветът извършил „по най-неформалния начин“ проверка и установил, че „на събирането не е имало външен човек със съмнителна дейност“.

Оказва се, че Пламен Петков е присъствал и се е явил пред гостите в качеството си на изпълнителен директор. Не е изключено дори да е бил аплодиран за „перфектната организация“ от подпийналите магистрати; полицаи и други лица от местната власт, сред които членът на ВСС Ясен Тодоров и главният секретар на МВР Георги Костов.

За да могат да присъстват на партито Георги Костов и Ясен Тодоров дори са били командировани в района, показаха отговори от МВР и ВСС на запитвания по ЗДОИ на Биволъ. Интересни въпроси будят двете общи командировки в петък вечерта на морето. От официалният отговор на МВР се признава също, че Костов е бил със служебното БМВ. Още по-интересно е твърдението на присъствали на купона, че глав. секът е купонясвал на една маса с Ясен Тодоров, Бошнакова и ….. съпругата си. Последното може да бъде категорично потвърдено или опровергано само от една обективна проверка. Ако се окаже вярно този факт, то той е скандален и би хвърлил светлина за начините и причините за „командировките“ на висшите държавни служители лятно време по морето за сметка на бюджета. Премиерът Борисов обаче подобни подробности не го интересуват, особено ако са публикувани в Биволъ.

Както вече стана ясно всички досега изложени от Биволъ факти се оказаха верни. Особено за полицейските преписки за униформени служители заподозрени за дистрибуция на наркотици в Слънчев бряг. След публикациите ни, те са били иззети от бургаската прокуратура и са на вторично разследване в София. Проверка на купона при шефа на Кравата, където участват част от замесените в цялата сага лица е просто не пожелателно,  а задължително, с цел разкриване на цялата зловеща истина в дълбочина. Именно това ужасява обаче Цацаров и Тодоров. Ясно е защо.

ВСС обаче гласува с 20 срещу 3 гласа да не се извърши проверка на фактите, каквото предложение внесоха Калин Калпакчиев и Соня Найденова. Предложението беше мотивирано с желанието „да установи верността на фактите и твърденията и да предпази и защити авторитета на засегнатия магистрат и на правосъдието“.

В крайна сметка авторитетът на засегнатия магистрат не беше защитен, но дори пропадна още повече в дегенериралата дискусия достигнала низините на махленските обиди.

Какви са фактите и кой се страхува от тях?

Проверка на фактите, която ВСС не извърши, щеше да извади наяве няколко твърде неприятни за властта констатации. А именно:

– Пламен Петков е реалният собственик на ресторант „24“ в Поморие, където прокурор Бошнакова е организирала вечерята по случай своето повишение като районен прокурор. Това вече беше установено формално от Биволъ;

– Пламен Петков е имал бизнес партньорства с ноторни бандити на прехода като Бай Миле;

– Пламен Петков и Божидар Кузманов протичат заедно по няколко полицейски преписки за криминални деяния;

– Задържани във връзка с престрелката в Слънчев бряг са осигурявани като служители на фирма на Пламен Петков;

Както се разбра от думите на главния прокурор Сотир Цацаров, той също бил поканен да празнува с Бошнакова. Покана получила и правосъдния министър Екатерина Захариева. Цацаров  се осведомил кой ще присъства, дори говорил с Бошнакова кои ще са гостите, а тя го уверила, че ще плати сметката. В крайна сметка обаче не отишъл, защото „по такива събирания не ходя“

Тук очевидно има логическо противоречие. Няма причина Цацаров да се осведомява кой ще присъства на партито и кой ще плаща сметката, ако по принцип не ходи на такива събирания. От друга страна щом се е осведомил, главният прокурор едва ли е пропуснал да забележи досието на „перфектния организатор“ Пламен Петков, което свети във всички нюанси на червеното в информационните системи за криминално проявени лица.

За разлика от властта, Биволъ ще продължи с проверката на всички факти и обстоятелства, за да се види дали е случайно, че прокурор Радост Бошнакова, която се представя в социалните мрежи със сочния псевдоним „Шанел Модемоазел“, е организирала партито си именно в ресторанта на Пламен Петков.

Намирате ли тази статия за полезна?
Подкрепете ни, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

284 еднократни данъкоплатци за 2018 г. са осигурили до този момент 5120 €.
708 активни месечни данъкоплатци осигуряват 3380 € месечнo.
12 активни годишни данъкоплатци осигуряват сумата от 1440 € годишно

Аз поддържам Биволъ >>

This post is also available in: English