Премиерът Путин реши да преименува кученцето с красивото българско име Йорго, което му подари Борисов. Йорго е също така името на персонаж от романа „Жените на Варшава“ на писателя-дисидент Георги Марков, убит от ДС и КГБ. Заедно с нашите руски приятели отговаряме на този „възродителен процес“.

На север от Русия полярна мечка махна спътниковия нашийник, който й беше надянат пролетта от министър-председателя Владимир Путин. Това се казва на официалния сайт на премиера, който се опита да вземе участие в екологичната програма за спасяване на белите мечки. Разследването на инцидента показа, че нашийникът е бил сложен на самец, чийто организъм расте цял живот.

„В края на август 2010 г. учените откриха, че спътниковият нашийник, надянат на една от белите мечки от Владимир Путин по време на пътуването му до Земята на Франц – Йосиф през април, е захвърлен. По мнението на учените от Института по проблемите на екологията и еволюцията, които реализират този пръв експеримент по проследяване на самци с помощта на спътников нашийник, това е напълно естествена ситуация, свързана с ръста на арктическия звяр.

По цял свят е прието да се ловят и бележат по такъв начин женските мечки, защото формата на главата и шията им позволява на нашийника да стои дълго на животното. След като достигнат зрялост, мечките престават да растат, докато самците растат през целия си живот.

В момента спътниковият нашийник, изхвърлен от мечока, продължава да подава сигнали. Това позволява на учените да следят преместването на крайно подвижните през това време на годината арктически ледове“.

И така, да се порадваме! Ако даже „руската мечка“ засега спи дълбок стабилен сън, отказвайки да прояви политическа активност, бялата мечка вече се е разбунтувала. Белите не се предават!

Как да наречем мечката, захвърлила нашийника на Путин?

Capture_decran_2010-11-18_a_21.17.16

На севере России полярный медведь сбросил спутниковый ошейник, который на него весной надел премьер-министр Владимир Путин. Об этом говорится на официальном сайте премьера, который пытался поучаствовать в экологической программе спасения белых медведей. Расследование инцидента показало, что ошейник был надет на самца, организм которого растет всю жизнь.

Capture_decran_2010-11-18_a_21.14.08

Итак, порадуемся! Даже если „русский медведь“ пока спит глубоким стабильным сном, отказываясь проявлять политическую активность, белый медведь уже взбунтовался. Белые не сдаются!

Какую кличку дать медведю, сбросившему ошейник Путина? 

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.