Capture_2013-06-27_a_17.44.18

По повод на публикацията ни ПРОТЕСТИРАЩИ, СВРЪЗВАНИ С АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ, СТОЯТ ЗАД АНОНИМНИЯ САЙТ С КОМПРОМАТА СРЕЩУ ПЛЕВНЕЛИЕВ с редакцията по телефона се свърза Алексей Петров и пожела да направи следното изявление: 

Вие внушавате в заглавието на статията, че имам отношение с тиражираната информация, свързана с Президента на Републиката. Заявявам, че това твърдение е неистинно. Настоявам за извинение.“ – каза дословно г-н Петров. Той добави, че ако не се извиним ще си търси правата по съдебен път. Приемаме неговите думи, като меродавни и заради това им даваме трибуна.

Припомняме, че Биволъ разкри кой стои зад анонимния сайт „Силна България“, в който за пръв път излезе информация за офшорни фирми на Президента, позоваваща се на неверни твърдения за разкрития на Offshoreleaks и фалшифицирани документи.

Обновено: След разговора по телефона на редакционния мейл се получи и писмено становище, което публикуваме.

Алексей Петров отклони въпросите за публичните данни, относно връзка с активисти на сдружението СИЛА, което, както се оказва, стои зад въпросния сайт. Той обеща да отговори друг път. Ето защо, до пълното изясняване на фактологията, Биволъ си запазва правото да отклони претенциите за извинение.

В текста на публикацията ни са цитирани публикувани данни от публични източници с тяхното коректно позоваване. Никъде не сме отправили директни обиди, или клеветнически твърдения спрямо личността на Алексей Петров. Готови сме да публикуваме, без редакционна намеса, неговото мнение, ако той реши да се възползва от по-подробно право на отговор.

Въпреки това, ако Алексей Петров осъществи заплахата си и ни съди, безспорно е, че ще обосновем своята публикация с допълнителен доказателствен материал и свидетелски показания. За нас остава необяснима организираната пропагандна кампания напоследък между медиите послушни на Делян Пеевски и други организации и медии, които довчера уж водиха война с олигархичния и задкулисен модел на управление в България.

Биволъ не смесва истинската журналистика с конюктурни политически поръчки. Затова служи на обществото и неизбежно винаги е неудобен на мафията.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.