Алексей Петров отрича връзка с източника на компромата срещу Плевнелиев

by Екип на Биволъ

Capture_2013-06-27_a_17.44.18

По повод на публикацията ни ПРОТЕСТИРАЩИ, СВРЪЗВАНИ С АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ, СТОЯТ ЗАД АНОНИМНИЯ САЙТ С КОМПРОМАТА СРЕЩУ ПЛЕВНЕЛИЕВ с редакцията по телефона се свърза Алексей Петров и пожела да направи следното изявление: 

Вие внушавате в заглавието на статията, че имам отношение с тиражираната информация, свързана с Президента на Републиката. Заявявам, че това твърдение е неистинно. Настоявам за извинение.” – каза дословно г-н Петров. Той добави, че ако не се извиним ще си търси правата по съдебен път. Приемаме неговите думи, като меродавни и заради това им даваме трибуна.

Припомняме, че Биволъ разкри кой стои зад анонимния сайт “Силна България”, в който за пръв път излезе информация за офшорни фирми на Президента, позоваваща се на неверни твърдения за разкрития на Offshoreleaks и фалшифицирани документи.

Обновено: След разговора по телефона на редакционния мейл се получи и писмено становище, което публикуваме.

Алексей Петров отклони въпросите за публичните данни, относно връзка с активисти на сдружението СИЛА, което, както се оказва, стои зад въпросния сайт. Той обеща да отговори друг път. Ето защо, до пълното изясняване на фактологията, Биволъ си запазва правото да отклони претенциите за извинение.

В текста на публикацията ни са цитирани публикувани данни от публични източници с тяхното коректно позоваване. Никъде не сме отправили директни обиди, или клеветнически твърдения спрямо личността на Алексей Петров. Готови сме да публикуваме, без редакционна намеса, неговото мнение, ако той реши да се възползва от по-подробно право на отговор.

Въпреки това, ако Алексей Петров осъществи заплахата си и ни съди, безспорно е, че ще обосновем своята публикация с допълнителен доказателствен материал и свидетелски показания. За нас остава необяснима организираната пропагандна кампания напоследък между медиите послушни на Делян Пеевски и други организации и медии, които довчера уж водиха война с олигархичния и задкулисен модел на управление в България.

Биволъ не смесва истинската журналистика с конюктурни политически поръчки. Затова служи на обществото и неизбежно винаги е неудобен на мафията.

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

Вижте също / Read Also