1347354627free-speech2

От вчера България излезе от ЕС – не формално, а по същество.

Мутренският рейд на полицията в телевизия ТВ+ постави страната редом със сатрапии като Русия, Беларус и Македония. В Европейския съюз такива неща не се случват.

Няма значение какво е основанието за полицейската акция. В този формат тя има една единствена цел – сплашване, а не утвърждаване на върховенството на закона.

От вчера никой журналист, никой човек с позиция в тази държава не може да е спокоен, че правата му да се изразява свободно са гарантирани. Свободата на словото за пореден път бе натъпкана в калта от полицейския ботуш на едно корумпирано управление, което говори за себе си в трето лице, като дете или като шизофреник.

Харесва ли Ви статията?
Само срещу няколко лева месечно можете да гарантирате съществуването на независима разследваща журналистика.
Кликнете тук и станете абонат на Биволъ с Данъкъ "Биволъ"!Шизофреник, но с бухалка.

Също така, от днес в длъжност встъпва един нелегитимен, корумпиран и зависим главен прокурор. С това приключват илюзиите, че правовата държава е възможна.

Не можем и не трябва да се надяваме на помощ от Европейския съюз. Всичко това се случва с мълчаливото му одобрение. Европейците са доволни, че сами се връщаме в балканската клоака, в която важи не силата на правото, а правото на силния.  Това е разбираемо, тъй като държава-мафия не е желана в клуба на правовите държави.

Допуснахме да управлява мафия и трябва да консумираме последствията докрай. До нейния или до нашия край.

Това е изборът и ние сме направили своя.

Подкрепете кампанията #DMSЯневагейт за популяризиране на Яневагейт във Facebook

Ако цените нашата работа подкрепете сайта "Биволъ" с дарение (банков превод, в брой - през Cashterminal, ePay.bg - EasyPay, PayPal, биткойни), абонамент или покупка на наш рекламен продукт:

Print Friendly