1347354627free-speech2

От вчера България излезе от ЕС – не формално, а по същество.

Мутренският рейд на полицията в телевизия ТВ+ постави страната редом със сатрапии като Русия, Беларус и Македония. В Европейския съюз такива неща не се случват.

Няма значение какво е основанието за полицейската акция. В този формат тя има една единствена цел – сплашване, а не утвърждаване на върховенството на закона.

От вчера никой журналист, никой човек с позиция в тази държава не може да е спокоен, че правата му да се изразява свободно са гарантирани. Свободата на словото за пореден път бе натъпкана в калта от полицейския ботуш на едно корумпирано управление, което говори за себе си в трето лице, като дете или като шизофреник.

Шизофреник, но с бухалка.

Също така, от днес в длъжност встъпва един нелегитимен, корумпиран и зависим главен прокурор. С това приключват илюзиите, че правовата държава е възможна.

Не можем и не трябва да се надяваме на помощ от Европейския съюз. Всичко това се случва с мълчаливото му одобрение. Европейците са доволни, че сами се връщаме в балканската клоака, в която важи не силата на правото, а правото на силния.  Това е разбираемо, тъй като държава-мафия не е желана в клуба на правовите държави.

Допуснахме да управлява мафия и трябва да консумираме последствията докрай. До нейния или до нашия край.

Това е изборът и ние сме направили своя.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.