Стрес-тест “Прозрачност” за правителството “Близнашки”

by Екип на Биволъ

Capture_2014-08-05_a_17.06.32

Призивът на Биволъ е изпратен до Министерски съвет по електронна поща в първия ден на новото служебно правителство на премиера Близнашки

Биволъ призовава служебното правителство “Близнашки” да се ангажира от първия ден на своето управление с Oперация “Прозрачност”, която ще осветли преплитането на власт, бизнес и организирана престъпност, както и механизмите за манипулиране на публичността чрез задкулисна власт, наследени от престъпната комунистическа държава и структурите на Държавна сигурност. Тези мерки не изискват никакви законови промени, а единствено стриктно прилагане на закона и зачитане на обществения интерес:

1. Публикуване и иницииране на процес по дигитализация на всички документи с гриф “Секретно” и “Поверително” от всички служби за периода до август 1999 г., за които вече е изтекъл срокът за класификация. Документите следва да са достъпни по ЗДОИ, но не са, с което всички служби за сигурност са нарушили Закона;

2. Публикуване и иницииране на процес по дигитализация на всички документи за енергийните договори: АЕЦ Белене, Южен Поток, Уестингхаус, модернизиране и реконструкции на наличните мощности. Да се приложи с пълна сила законовия текст за надделяващия обществен интерес над търговската тайна;

3. Публикуване на салдото по сметките на всички държавни предприятия и институции, във всички банки, за всеки месец, за периода 2004 – до момента (трите правителства, фаворизирали КТБ и други банки “гнили ябълки”);

4. Да се отправят мотивирани запитвания за информация до германското правителство за сметките на българи в Швейцария и Лихтенщайн, за които немското правителство вече е съобщило на НАП през 2010 г., както и до френското правителство за българския “Списък Лагард”, да се образуват данъчни проверки за произхода на средствата. След получаването на информацията имената на политици и обществени фигури с такива сметки да се оповестят.

Освен това, за да не бъдат изпрани мафиотските пари чрез бетониране на българската природа настояваме за следното: Отмяна на решението “Юлен” за Пирин-Банско, мораториум за строителство върху защитени територии до окончателното изработване на заповеди за обявяване на защитени зони по хабитатите. Защитените зони, граничещи с Черно Море да бъдат обявени приоритетно от Служебното правителство. Ако това не бъде направено от 1 октомври ще започнат масови строежи, които безвъзвратно ще ликвидират най-ценните защитени територии, за да се изпере заграбеното по престъпен начин

Дейностите по предлаганата от нас Операция “Прозрачност” трябва да напреднат значително и необратимо преди изтичане на мандата на Служебното правителство “Близнашки”.

България има право да започне новата си гражданска и политическа учебна година на чисто.

Биволъ, 05.08.2014

Организации и лица в индивидуално качество, които подкрепят този призив могат да го харесат и споделят във Facebook версията тук.

Документи:

Capture_2014-08-05_a_17.15.17

Отговор от ДКСИ, от който става ясно, че нито един документ от службите не е разсекретен.

Отговор на запитване по ЗДОИ до НАП, от който става ясно, че Германия е предоставила информация за сметки на българи в Швейцария, но тя не е поискана от НАП по надлежния ред.

Поверителен документ на БЕХ, от който става ясно, че от Русия се диктува писането на специален закон за морски газопровод в полза на Южен Поток

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also