А псувните зад гърба си
Цеко ги не чува…
Иван Вазов, Грамада

Capture_decran_2012-02-03_a_10.24.30

Недоволен от Първа Инвестиционна Банка си закри сметката там и пусна във Facebook снимка от нареждането. В полето „Причини за закриване на сметката“ той написал вазовското „Цеко е к..т“. Снимката имаше огромен успех.

Facebook обаче я цензурира с мотива, че нарушава „правата и отговорностите“ на социалната мрежа.

Това означава, че някой се е оплакал на Facebook. Убедително се е оплакал, за да се стигне до цензура с триене на съдържание.

Копие от нареждането отново е качено във Facebook, но вместо „Цеко е к..т“, авторът е сложил логото TZEKO.

Интересен е въпросът кое именно нарушава „правата и отговорностите“ според Facebook?

Дали това, че някой споделя личния си протест, като си закрива сметката? Протест срещу безотговорното поведение на банка с непрозрачни офшорни собственици, стъпила „с единия крак в легалния бизнес, а с другия в най-тъмните сфери на престъпния свят“ (според посланик Байърли).

Или пък е цензуриран именно обявеният мотив, заради чистотата на словото?

Причината за цензурата не е ясна, но е ясно кому е изгодно този документ да не се разпространява и да не повлече твърде много последователи.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet