Записът на Цветан Цветанов от 9 септември 2011 г., на който той направи самопризнания, че е знаел за корупционна схема в Софийска община вече е анализиран от експерти по искане на прокуратурата – научи Биволъ.

Заключението от експертизата е, че записът е манипулиран най-малко с три технически средства – микрофон, видео камера и възпроизвеждащо устройство.

Предстои да се изясни дали казаното от Цветанов е манипулирано по съдържание.

Освен това ще бъдат разпитани всички присъствали в залата. Те ще трябва да дадат и кръв за изследвания, които да установят дали има остатъци от психотропни и халюциногенни вещества.

Междувременно на извънредна пресконференция кандидатът за президент Росен Плевнелиев отрече думите на Цветан Цветанов, че през 2007 г. общински съветници са му поискали подкуп от 500000 евро.

Очаквайте подробности…
bbcc

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.