James_Pardew
Джеймс Пардю, снимка Булфото

Американският посланик Джеймс Уорлик ще бъде отзован в началото на лятото, а на негово място ще се върне съименникът му Джеймс Пардю, който е бивш военен разузнавач и вече има един посланически мандат в България.

Това става ясно от мейл на държавния секретар Хилари Клинтън до бившия посланик в София Нанси Макълдауни, която сега завежда сектор Евразия в американското Външно министерство. Мейлът е част от нова порция течове, прихванати от Anonymous и предоставени на Wikileaks, и е изпратен в ранните часове на 1 януари т.г.

Ситуацията е тревожна. Уорлик не се справя, а Борисов излезе от контрол. В пристанище „Росенец“ SIMO засече руски специални части, които инсталират локатори. Пентагонът смята, че руснаците се готвят да следят полетите на US Air Force към Иран“ – пише Клинтън. Не става ясно обаче дали американците ще излитат от българска територия.

В отговора Макълдауни критикува поведението на посланик Уорлик, който бил чест посетител в софийските нощни локали, а редките разузнавателни мисии като посещенията му в АЕЦ „Козлодуй“ и в „Лукойл“ се превръщали в медийно шоу.

Смятаме, че най-подходящ за поста в София е Джеймс Пардю. Той познава отлично страната, наясно е с мрежата на организираната престъпност и връзките на мафията с руското разузнаване. Ще настояваме също да бъдат подсилени персоналът и средствата на SIMO в София“ – пише Макълдауни на Клинтън.

Сегашният посланик Джеймс Уорлик ще бъде назначен за културно аташе в Северен Судан, където действат законите на шариата и алкохолът е забранен, обещава още Макълдауни.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet