Тролски сайт, регистриран от Емил Дриндолов, бивш служител на в-к Класа и член на Националния съвет на русофилите, публикува поредната порция анонимни клевети срещу Биволъ.

Според неподписания материал Биволъ публикувал разследващи статии за банки, за да ги рекетира, а в същото време нашият сайт имал сметка в „гнилата ябълка“ „Инвестбанк“. Твърди се също, че партньорството на Биволъ с Wikileaks било прекратено.

„Доказателствата“ в този пасквил са разписки от държавни такси платени на каса в „Инвестбанк“, които са представени като сметки на Биволъ и на собствениците му в едноименната банка. 

Не, Биволъ няма сметки в „Инвестбанк“. Никой свързан с Биволъ няма сметки в „Инвестбанк“. Тя е една от банките подписала писмо до БНБ, в което се настоява да се накаже сайта ни за „банкохулство“. 

Факт е, че служител на сайта е плащал таксите за подаване на документи в Търговския регистър на каса в „Инвестбанк“, защото му е било най-удобно да иде там. Това е тежко провинение и ще го накажем да прочете на глас три пъти грамата на посланик Байърли за банките „гнили ябълки“ от 2006 г. Първо на английски тук:

https://wikileaks.org/cable/2006/12/06SOFIA1652.html

После и на български тук, в публикацията на Биволъ:

https://bivol.bg/gnili-yabulki-bis.html

Важно е да се знае, че „гнилите ябълки“ са описани по данни от тогавашния шеф на финансовото разузнаване Васил Киров. Към днешна дата от осемте банки, цитирани от Джон Байърли, под контрола на същите мажоритарни собственици са останали само 4: ПИБ, Инвестбанк, ЦКБ и Интернешънъл Асет Банк. 

Не, партньорството ни с Wikileaks не е прекратено, напротив, в отлични отношения сме със сайта на Джулиън Асанж и продължаваме да проучваме заедно с Wikileaks всеки конкретен лийк, в който става дума за България.

Емил Дриндолов беше обвинен от журналисти от в-к Класа, че е присвоил домейна klassa.bg.  Сега той открито се афишира под жълто-кафявата лента на путинската пета колона у нас и е мобилизиран като ресурс в информационната война. Но не отказва да захлеби и с мръсни поръчки от родни, добре облечени бизнесмени с бели якички.

Можете смело да категоризирате псевдоновинарския му сайт newsmaker.bg като поръчкова медийна клоака, подобно на тимаджийския afera.bg и един куп анонимни сайтове, през които се реализират „опорни точки“ срещу Биволъ и се леят откровени долнопробни лъжи, манипулации и клевети.

Интензитетът на тези лайнометки расте пропорционално на паниката, които нашите разследвания предизвикват в офисите на родните банкстери (виж тук, тук, тук, тук и тук). А това е безпогрешен знак, че наистина им пари под краката и окапването на „гнилите ябълки“ ще продължи.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

This post is also available in: English